Mellénk állt a Continental

2013.03.20

Az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület 2013-ban a Continental támogatásával küzd a kint felejtett táblák ellen - sajtóközlemény

Autós újságírók, a magyar közúti közlekedés ügyei iránt elkötelezett civilek alapították immár több mint egy éve azt az egyesületet, mely a hazai közutak szabályozási visszásságainak felszámolását tűzte zászlajára. 2012-ben saját gyűjtésből, illetve lakossági bejelentésekből több tucatnyi kint felejtett táblát, rosszul kitáblázott kereszteződést, hibásan kialakított forgalmi rendet, veszélyes vagy csupán bosszantó közlekedési szituációt regisztrált weblapján, a http://blokkolasgatlo.hu oldalon. A közutak fenntartóinak közreműködésével számos esetben sikerült megoldani a helyzetet, eltávolítani felesleges táblákat és kihelyezni fontosakat.

2013 márciusában a Continental Hungaria Kft. jelentős anyagi támogatást nyújtott az Egyesületnek, így segítve az ÉKKÉ-t céljai elérésében. A közúti közlekedés biztonságát alapvető fontosságúnak tartó német autóipari vállalat támogatása lehetővé teszi az Egyesületnek adminisztratív költségei fedezését az idei évre, elindulhat a hatékonyabb, mobil kommunikációs eszközökre építő lakossági bejelentő rendszer fejlesztése és mód nyílik az ügyek precíz kézbentartását szolgáló, épülő megyei szintű ügyintéző szervezet kommunikációs költségeinek részbeni megtérítése az együttműködő tagok és szimpatizánsok számára.

Az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület köszöni a Continental támogatását, és továbbra is várja a magyar közlekedőket bosszantó, pláne veszélyeztető szabályozási hibák bejelentéseit az ekke@googlegroups.com email-címre.

Nincs új bejegyzés.