Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Elektromos járműipar, hírösszefoglaló - 2017. 3. hét (2017. 1. 16.- 2017. 1. 22.)

2017.01.19

2017 január 16 - Már 3,5 tonnás villanymotoros teherautója is a van a Renault-nak

A Kangoo ZE után a franciák elkészítették a Master ZE-t, amely a Brüsszeli Autószalonon mutatkozott be. Nemrég cserélték le a Kangoo ZE akkumulátorát, így 170 helyett már 270 km a szabványos mérési ciklus alapján a hatótávolság – a gyakorlatban 200 km a reális –; ez a villanymotoros kisteherautó az év közepén kerül a kereskedésekbe.

renault.jpg

De van egy ennél nagyobb újdonsága is a franciáknak, mégpedig az, hogy 2017 végétől a Master is választható lesz akkumulátoros-elektromos hajtással. Ennél ugyanazt az LG által gyártott 33 kWh kapacitású akkumulátort alkalmazzákk, mint a kisebb Kangoo-nál, ami jelen esetben mindössze 200 km-es szabványos hatótávolságot tesz lehetővé

Bővebben 


2017 január 17 - A Bugatti Veyront is lenyomta a horvátok 1000+ lóerős elektromos autója

TA Rimac Concept One a Teslától sem ijedt meg különösebben, és a Bugatti Veyron sem jelentett neki akadályt.
Régóta látni már részleteket a hotvátok bivalyerős, illetve, hogy egész pontosak legyünk, 1088 lóerős elektromos autójáról. Időnként olyan versenybe is beleállnak, mint a Tesla Model S elleni, máskor pedig azt mutatják meg, hogyan gyorsul a kocsi. Most ismét egy verseny miatt áll fel az aszfaltra az autó, az ellenfél pedig nem volt más, mint egy Bugatti Veyron.

horvat.jpg

Bővebben 


2017 január 17 - Még több villanyautóval kocsikázhat percdíjért Budapesten

A GreenGo bővítette a flottája méretét, az eddigi 45 elektromos autó helyett immár 75 autót biztosít a regisztrált felhasználók számára. A fővárosban elérhető közösségi autós szolgáltatás bevezetése annyira sikeresnek bizonyult, hogy mostantól harminccal több autót érhetnek el a regisztrált ügyfelek a főváros útjain.

greengouj.jpg

A mobilapplikáció/weboldal segítségével működő carsharing szolgáltatás az autóparkja növelése mellett már idén elkezdi a szolgáltatási terület bővítésének előkészítését is.

Bővebben 


2017 január 19 - A BYD elektromos autóival próbál betörni az amerikai piacra

A BYD kínai autógyártó 2-3 éven belül elektromos személyautók eladását tervezi az Egyesült Államokban, mondta a vállalat egyik vezetője. Így az első helyre kerülne azon kínai gyártók között, melyek Amerikában adnak el.

A BYD – melyet a Warren Buffett érdekeltségébe tartozó Berkshire Hathaway befektetési vállalat támogat – elektromos és plug-in hibrid járművek gyártására specializálódott. Jelenleg a cég amerikai jelenléte buszok gyártására és olyan flotta járművek értékesítésére korlátozódik, mint például a taxik. Li Yunfei, a BYD brandingért és PR-ért felelős igazgatója elmondta, hogy a vállalat tervei – miszerint be akarnak törni az amerikai piacra – még nem körvonalazódtak teljesen, mivel az Egyesült Államok piacára történő belépés egy igen bonyolult folyamat.
Korábban több kínai autógyártó is pórul járt ezen a téren. A BYD is próbálkozott: már 2010-ben el akarták kezdeni az értékesítést az USA-ban, ám ez mindeddig nem sikerült.

Bővebben 


2017 január 19 - Magyar rekord a BMW-nél

Soha annyi új BMW nem kelt el Magyarországon, mint 2016-ban. A siker nem csak a hagyományos modelleké, Közép-Európában i-modellekből is nálunk fogy a legtöbb. 14%-os növekedést ért el 2016-ban A BMW Group Magyarország. További siker, hogy az új 7-es BMW a luxus-limuzin kategória éllovasa lett, a BMW i3 vezet az elektromos autók piacán az egyéni vásárlók körében, valamint a BMW jelentős előnnyel első a prémium kategória összkerék-hajtású modelljei között – derült ki a márka hazai sajtótájékoztatóján, amelyet a különleges stílusú és hangulatú művészeti és kulturális kluban, a Brody Studiosban tartottak.

bmw-mvill.jpg

Tavaly 2388 db BMW-t és 141 MINI-t értékesítettek hazánkban, ami mindkét márka esetében rekordteljesítményt jelent. A legtöbben 3-as sorozat valamelyik változatát választották, amelyekből 427 darab kelt el, de népszerűségi lista második és harmadik helyezettje az X5 és az 5-ös sorozat lett 323, illetve 321 darabos eladással. Sikeres volt az új 7-es BMW a magyar piacon, 94 db-os értékesítésével nemcsak a luxuslimuzin kategória éllovasa, de növekedési ütemével a legdinamikusabban fejlődő BMW modell is egyben.

Bővebben 


2017 január 19 - Környezetbarát anyagokból készült autót mutattak be

Belga gyártmányú, környezetbarát anyagokból készült elektronikus autót mutattak be a brüsszeli autószalonon - közölte a La Libre Belgique belga napilap csütörtökön. A Belgiumban megtalálható újrahasznosított és teljes mértékben környezetbarát anyagok felhasználásával készült, Ecar névre keresztelt autó prototípusát 2008-ban mutatták be Brüsszelben.

A napenergia felhasználásával régóta kísérletező és több már elektromos autót is megépítő Xavier Van der Strappen ötletével azt kívánja bizonyítani, hogy gazdaságilag életképes lehet helyben található alapanyagokból, helyi erőforrások felhasználásával gépkocsit gyártani.

Bővebben 


2017 január 21 - A Volkswagen megépítheti a legnépszerűbb autója elektromos változatát

Javában zajlik a Detroiti Autószalon, sőt, a hétvégén már véget is ér, azonban még így a végére is jutott egy érdekes információ, aminek valószínűleg minden Volkswagen-rajongó örülni fog. Klaus Bischoff, a német cég tervezésért felelős igazgatója a Carscoops információi szerint úgy nyilatkozott: bár még nincs végleges döntés, könnyen lehet, hogy megépítik a cég valaha volt egyik legnépszerűbb modelljének, a Bogárnak az elektromos változatát.

vwblue.jpg

A kijelentést már csak azért is érdemes komolyan venni, mert a cég a dízelbotrány óta bejelentette, 2025-ig mintegey 30 elektromos modellel jönnek majd ki. Ebbe pedig bőven beleférhet a Bogár is.

Bővebben