Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Elektromos járműipar, hírösszefoglaló - 2016. 36. hét (2016. 08. 29.- 2016. 09. 04.)

2016.09.01

2016 augusztus 29 - Extravagáns nagyautót mutatott be a Citroen

A Citroen közzétett egy tanulmányautót Cxperience Concept néven. A kocsi konnektoros hibridként mutatkozik be és hordozza a márka azon avantgardizmusát, amiért sokan szeretik.

vill_citroen.jpgA méretes, 4,85 méteres jármű a Párizsi Autószalonon fog bemutatkozni a jövő hónapban Párizsban. A koncepció egyébként alig 1,37 méter magas, a tengelytávja viszont közel 3 méter, amivel összességében egy igen látványos kupét láthatunk. A nagyon rövid túlnyúlások és a 22 colos kerekek csak fokozzák a grandiózusságát.

vill_citroen2.jpg

A vízszínű autó belseje is kellően futurisztikus, ráadásul merészen franciásan, citromsárga a belső szövetburkolat. Ennél persze fontosabb, hogy a kormány, a kezelő szervek, illetve a központi kommunkációs-szorakoztató is teljesen új koncepció. A 19 colos kijelző szinte az égész műszerfalat elfoglalja. Visszapillantók sincsenek a karosszérián, kis kijelzőkön látható a kamerák képe. A teljes tetőfelületet betöltő üvegplafon révén egész biztosan levegősnek érezhető az egész jármű belső tere.

Bővebben 


2016 augusztus 31 - Elektromos lesz az Audi A9

Az összkerékhajtású, három elektromotorral szerelt A9 e-tron legkorábban 2020-ban mutatkozhat be.

vill_audia9.jpg

Az elektromos autózás növekvő népszerűségének és a technika fejlődésének köszönhetően az elkövetkezendő években egyre több villanyautó fog megjelenni a márkák kínálatában. Igaz ez a német prémiumtrióra is, melynek tagjai közül a BMW reagált a leggyorsabban a trendre a szupermenő i modellpalettával, de a Mercedes és az Audi is igyekszik felvenni a tempót. Olyannyira, hogy a négykarikások a napokban bejelentették, 2020-ra bemutatják az elektromos hajtáslánccal szerelt csúcslimuzinjukat, amit a Tesla Model S ellenfelének szánnak.

Bővebben


2016 augusztus 31 - Elektromos autók akkumulátorait gyártják majd Gödön

Az európai piacra szánt elektromos autók akkumulátorainak gyártásába kezd a Samsung Gödön, a százmilliárd forintos beruházás keretében 600 új munkahely jön létre - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

mercikamion2.jpg

A tárcavezető kiemelte: komoly regionális verseny végén nyerték el a beruházást, amelyért nagy infrastrukturális fejlesztéseket vállaltak a térségben, valamint Göd csökkenti a koreai cég vállalati terheit. Hozzátette: erre azért volt szükség, mert az uniós szabályok miatt a főváros környékén készpénztámogatást nem adhat a kormány egy beruházáshoz.
    
Szijjártó Péter kifejtette: a gödi beruházással a világgazdaság megújulásának két folyamata találkozik. Egyrészt a tőke már nemcsak Nyugatról Keletre megy, hanem fordított irányba is, a sikeres távol-keleti vállalatok gyártókapacitásokat hoznak létre Európában. Másrészt az autóipar 21. századi fejlődése a digitalizációról, az elektromos meghajtás elterjedéséről szól - magyarázta.

Bővebben 


2016 augusztus 31 - Még egy indok, hogy elektromos autót vegyünk

Jóváhagyta a Fővárosi Közgyűlés szerdán azt a megállapodást a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, ami az elektromos gépjárműtöltő hálózati infrastruktúra kialakítására vonatkozik.

A fővárosi önkormányzat a kerületekkel összhangban szeretné létrehozni az elektromos gépjárműtöltő hálózati infrastruktúrát. Ehhez biztosítja a töltőállomások helyét és a hozzájuk tartozó parkolóhelyeket.

tolto.jpg

A megvalósításhoz a főváros, illetve a kerületek a helyszínek biztosításával, a kormány pedig céltámogatással járul hozzá.

A hálózat a főváros szándékai szerint 1100 töltőpontból állna, ebből 100 gyorstöltő lenne. A töltőpontok egy része közterületen lenne, de lennének nem nyilvános hozzáférésűek is, például telephelyeken.

Bővebben http://24.hu/kozelet/2016/08/31/meg-egy-indok-hogy-elektromos-autot-vegyunk/


2016 augusztus 31 - Leborult egy elektromos autó a Margitszigetről

Tisztázatlan okból kedd délután letért az útról és a Dunába borult a közteresek egyik elektromos autója.

vill_duna.jpeg

Bővebben 


2016 szeptember 2 - Komolyan beszáll az Audi a Formula E-be

A lépés teljesen összhangban van a cég civil autós törekvéseivel is, amelynek célja, hogy 2025-re kínálatuk minden tagjából legyen hibrid vagy elektromos változat. Teljesen elektromos autójuk már két éven belül lesz egy crossover formájában.

vill_audiformulae.jpg

Az Audi jelenleg az ABT-Schaeffler-csapatot támogatja technológiai hátteret biztosítva az elektromos formulaautó bajnokságban, vélhetően ezt a közreműködést terjesztik ki a jövőben. (Az ABT egyébként is az ingolstadti máraka autónak tuningjára szakosodott műhely.)

Az ABT-csapat az elmúlt idényt a harmadik helyen zárta, a pilótáik Lucas Di Grassi a harmadik, Daniel Abt, a csapat névadójának fia pedig a 11. helyen végzett. A 2015/16-os szezonban már második lett csapatszinten az ABT, Di Grassi egyéniben a második, míg Abt is előrelépve, a hetedik helyen végzett a szezon végén. 

Bővebben