Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Elektromos járműipar, hírösszefoglaló - 2014. 52. hét (12.22.-12.28.)

2014.12.25

 

2014. december 23. - Aranyozott elektromos kisautó karácsonyra

Miközben mindannyian tudjuk, hogy a karácsony a szeretetről és nem az ajándékozásról szól, legtöbben mégis izgatottan várjuk a fa alá bekerülő ajándékokat, amelyek felidézik, vagy éppen táplálják gyerekkori izgalmainkat.
 

vill_a.jpg

 
De mi van akkor, ha már nem tudunk mit kezdeni a pénzzel? Van egy ötletünk. Karácsonyig már csak néhány nap van hátra, de sokan még csak most lendülnek bele igazán a vásárlásba. Vélhetően a közel-keleti ügyfelek gyermekeinek körében örvend majd sikernek az elektromos autó, amely egy kissé merész árcédulával bír. Első hallásra pedig nincs is semmi különleges benne: az akkumulátoros gép 24 km/h-val száguldhat; igaz, azt egyetlen feltöltéssel akár 48 óráig teszi.

Bővebben: http://mno.hu/autopult/aranyozott-kisauto-karacsonyra-12-millioert-1264694

 

2014. december 23. - Megszépült a Google villanyautója

Jövőre forgalomba akarja helyezni önjáró autóját a Google, ezt a cég egy blogbejegyzésben jelentette be. "Azzal töltjük az ünnepeket, hogy a tesztszakaszon fel és alá autózunk, és azt reméljük, az új évben Észak-Kalifornia útjain folytathatjuk a vezetést" - olvasható a blogon. 
 
vill_c.jpg
 
A Google május óta továbbfejlesztett autója keveset ugyan, de kívül is változott, javították többek között a futóművét és a számítógépes rendszerét, valamint az előírások miatt kivehető pedálok és kormány is kerül majd az utcai prototípusokba.

Bővebben: http://www.vezess.hu/hirek/csinosabb-lett-google-onjaro/57438/

 

2014. december 24. - Új Tesla Roadster

 

Elon Musk, a Tesla Motors alapító-vezérigazgatója júniusban jelentette be, hogy cége még az év vége előtt bemutatja elektromos sportkocsija, a Roadster legújabb változatát. Eredetileg hónapokkal korábban akarták leleplezni az autót, de - ahogy Musk fogalmazott - "váratlan krízishelyzetek" miatt sokat csúszott a premier. 
 

vill_d.jpg

 
Most végre úgy néz ki, hogy a mérnökök elkészültek a fejlesztéssel. Legalábbis erre utal, hogy Musk hétfői Twitter-bejegyzésében azt írta, a héten „meglehetősen izgalmas” bejelentést tesznek a Roadsterrel kapcsolatban. 

Bővebben: http://www.ma.hu/tudomany/235180/A_heten_mutatjak_be_a_Tesla_uj_roadsteret

 

2014. december 28. - Gonosz pók a BMW új hibridje

Mintha egyenesen egy tudományos-fantasztikus filmből lépett volna elő az a sportkupé, amelyet a BMW Blog internetes közösség egyik tagja álmodott meg. Habár a részletek egybevágnak az i8 kupénál használt dizájnmegoldásokkal, az összhatás inkább ijesztő, mint harmonikus, de meg kell hagyni, hogy csak úgy dől belőle az agresszió.
 

vill_b.jpg

 
Arról, hogy valójában hogy fog kinézni az i9, még elképzelésünk sincs. Azt viszont sejtjük, hogy hajtáslánca az i8 logikáját követi, épp csak a másfél literes háromhengeres helyett egy 3.0 sorhatos benzinmotort építenek majd be, és villanymotorból is nagyobb teljesítményűt szerelnek be. A teljesítmény így jócskán meghaladja az i8 362 lóerejét és 570 Nm nyomatékát. 
 
A legalább 550 lóerőre becsült teljesítmény révén érezhetően javulhatnak a menetdinamikai képességek, így szupersportkocsikkal kacérkodó, négy másodperc alatti gyorsulással számolhatunk 100 km/óráig. Úgy tudjuk, a BMW i9 a márka századik születésnapján, 2016-ban mutatkozhat be.

Bővebben: http://www.vezess.hu/hirek/gonosz-pok-bmw-hiperhibridje/57495/