Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Elektromos járműipar, hírösszefoglaló - 2016. 27. hét (2016. 06. 27.- 2016. 07. 03.)

2016.07.04

2016. június 27.: elektromos autó-motorok is készülnek majd Magyarországon

MTI-közleményben publikálta a Nemzetgazdasági Minisztérium, az Audival folytatott stratégiai időtávú megbeszélésének összefoglalóját. A német autógyártó és a magyar állam együttműködése töretlen marad, az Audi megkezdi az új Q3 szabadidőautó magyarországi összeszerelését is, és a márkaportfolióban egyre jobban terjedő konnektoros hibrid vagy elektromos modellek motorjának gyártásában is tervez a cég a győri üzemmel.

271.jpg

2016. július 1.: Az első halálos autonóm autó-baleset

A Tesla saját magának állított csapdát, amikor pár hónapja Autopilot néven kezdte hirdetni a Model S-t többé-kevésbé autonóm közlekedésre képessé tévő szolgáltatás-csomagját. Az automatikus sávtartó és a követőfunkciós sebességtartó automatika más márkáknál is elérhető extra (hogy mennyire nem luxusszintű dolgok ezek: a VW Golfhoz is megvásárolhatók ezek, például), de eddig senki nem hívta robotpilótának a vezetéstámogató rendszerek összességét. A Tesla igen, ezért, amikor egy amerikai sofőr alatt a bekapcsolt "autopilot" fékezés nélkül beleszáguldott egy teherautóba, a világsajtó úgy kapta fel a sztorit, hogy önjáró autó ölte meg utasát.

Pedig ezek a vezetői asszisztensek ma még egyáltalán nem képesek a teljes kontrollra, a sofőrnek bizony akkor is oda kell figyelni az útra, a forgalomra, ha bekapcsolja ezeket az alrendszereket.

272.jpg

2016. 07. 04.: Prius-teszt a Totalcaron

A Toyota ikonikus hibridautójának negyedik generációjáról már a magyar szaksajtó is lehozta az első hazai teszteket. A Vezess.hu június elején már közölte tesztjét, július 4-én pedig a Totalcar is lehozta saját anyagát. 

Az elektrifikáció jelenléte az autókban, a sima (nem konnektoros) hibridek szerepének eljelentéktelenedése jól érzékelhető abban, hogy Magyarország talán legerősebb véleményformáló autós magazinja a kocsi formájára hegyezte ki a tesztet, a műszaki tartalomnak már nincs újdonságértéke.

273.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.