Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Értelmetlen 60-as tábla Tabon

2013.10.08

1, Mi a probléma?

A 6511-es közúton a zalai elágazás után Tab közigazgatási határáig a páratlan oldalon 60 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben.bejelentőnk szerint a korlátozás teljesen érthetetlen, egy enyhe kanyar van csak, az úton sokkal élesebb kanyarokban nincsen sebességkorlátozás. Olvasónk tapasztalatai szerint senki sem lassít, csak a helyi rendőrégen múlik, mikor akar beszedni bírsághegyet ezen tábla miatt.

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)

Som-Kapoly közút, 11 km + 530 m-től 11 km 755 m-ig

3, Mi a javaslat a megoldásra?

Egységes, logikus táblázás. Ahol indokolatlan, onnan vegyék be a 60-as táblát, ahol viszont a kanyar íve, törése indokolja, ott legyen.

4, Fotó/Videó

tab-560.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


5, Bejelentő

Kolonics Mihály

6, lépések

2013.október 5-én jeleztük a problémát a Magyar Közút Zrt.-nek.

2013. október 7-én példás gyorsasággal válaszolt a Magyar Közút Zrt. kommunikációs vezetője bejelentésünkre. Íme:

"A 6511-es jelű Som-Kapoly összekötő út 11+530-11+755 kilométer szelvények közötti, lakott területen kívüli szakaszán, az út északi oldalán állatvásár és piac üzemel. A vásár és a piac idején a kérdéses szakaszon, Kapoly irányából, az ív után a vásár útcsatlakozásain jelentősen megnövekedik a gépjárműforgalom, továbbá a gyalogos járda hiánya miatt Tab város felől a gyalogosforgalom is. A sebességkorlátozás – több mint tíz évvel ezelőtti – bevezetését nem az út vízszintes vonalvezetése, hanem a közúti és a gyalogos forgalombiztonság indokolja. A felsoroltak miatt a sebességkorlátozást nem kívánjuk megszüntetni."

Erre mi is írtunk egy levelet, amely szerint elfogadjuk, biztonságos megoldásnak gondoljuk a korlátozást - a piac idejére. Épp ezért azt javasoljuk, hogy egy kiegészítő táblával engedjék akkor a 90-es tempót, amikor nincs piac. Hiszen a hét 168 órájából ez csak pár órát vesz igénybe, ráadásul az útkezelő levele is hangsúlyozza: a sebességkorlátozást nem az út vonalvezetése indokolja.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

vásár

(Kolonics Mihály, 2013.10.15 21:45)

Havonta egy nap van itt vásár. (Minden hónap első szerdáján). Az is csak a hónap 10 hónapjában. Évi 10 vásár van tehát az év 365 napja közül.