Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tisztázatlan forgalmi helyzet Piliscsabán

2012.06.01

 1, Mi a probléma?

A bejelentés szövege:

 

Piliscsaba - Klotildligeten van egy útkereszteződés, ahol tisztázatlan a forgalmi helyzet:

A Kenderesi út és az Egyetem utca találkozásánál ugyanis egyik irányból a Kenderesi-, másik irányból az Egyetem utcának elsőbbsége. Gyakorlatilag a főútvonal (A Kenderesi út déli szakaszáról, az Egyetem utca nyugati irányába) kanyarodik, de ezt semmi tábla nem jelzi. A környéken lakók már ismerik a kereszteződést, de a helyismerettel nem rendelkezők ugyancsak meglepődnek, mikor a szemből jövő (legtöbbször irányjelző nélkül, hisz az már nem divat) váratlanul elébük kanyarodik. Elsőbbségadás kötelező tábla van, de tudtommal az nem a szemből érkezőnek biztosít elsőbbséget (még akkor sem, ha indexel).

 

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)


Nagyobb térképre váltás

3, Mi a javaslat a megoldásra?

Egyéretelmű kitáblázás.

4, Fotó, videó
 delrol-nezve.jpg

Délről

eszakrol.jpg

Északról

keletrol.jpg

Keletről

nyugatrol.jpg 

Nyugatról

 

5, Bejelentő:
 
Samu Lajos

6, lépések

Június 1.: jeleztük a problémát a piliscsabai önkormányzatnak

Június 12-én a főépítész úrtól bíztató levelet kaptunk, amelyben az áll, hogy megkapta a bejelntésünket, és reméli, hamarosan pozitív hírekkel is szolgálhat az ügyben. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

táblahiányok

(Tóth Ottó, 2013.02.06 20:45)

Bizony ebben a kereszteződésben azóta se történt semmi, pedig most megnőtt a forgalom, mert egy vasúti aluljáró átépítése miatt ez a terelőút. Még a tereléskor megszokott nyilat se tették ki, így a járatlanok befordulás helyett tovább mennek egyenesen.......

kiegészítve

(hűha de nem, 2012.06.23 18:25)

Mondjuk, azt meg pont azért találták ki okos emberek, hogy CSAK a kanyarodó főútvonalon haladóknak nem kell irányjelezniük, hogy itt kelljen, mert ez nem főútvonal, nincs ilyen tábla, tehát a meglepetés erejével is hathat a szemből jövő.
Mindezentúl számtalan ehhez hasonló kereszteződés van a világon, ahol nincs kijelölve a kanyarodó út főútvonalként, és pont az ívben van becsatlakozás, sima elsőbbségadás kötelező táblával, és valóban sokszor azért figyelnek csak oda, mert az vékonyabb út, mint a kanyarodó. (mint a képen is)

Re: kiegészítve

(de igen, 2012.09.27 18:25)

hűha úr nem ismeri ezt a kereszteződést. Az elsőbbséggel rendelkező utca "vékonyabb" (magyarul keskenyebb), és nincs ív, hanem járdasziget van, amit a dél felől érkezőknek, vagy arrafelé haladóknak meg kell kerülni.

Nem tisztázatlan

(hűha de nem, 2012.06.23 18:07)

Értem én. De azért ugye nemcsak nekem van még meg az, hogy a kereszteződésbe érve meg kell győződni az elsőbbségi viszonyokról?... Nemcsak oldalról, hanem szemből is... Nem véletlen változtatták meg '75-ben az elsőbbség megadására vonatkozó táblákat hátulról is összetéveszthetetlenül felismerhető formájúra nálunk is. Ha nincs tábla a szemből közeledőnek, nekem meg van, akkor én tudom, hogy akár elém is kanyarodhat -jogosan.
Tetszik különben az oldalad, nem véletlen olvasgatom, de ne a behunyt szemmel hajtókat erősítse hitükben, maradj továbbra is a valódi hibáknál.