Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Javítható körforgalom?

2014.01.02

1, Mi a probléma?

 Szigetszentmiklósnál a csepeli pihenőhely kihajtójánál található egy körforgalom, amely olyan széles, hogy akár kétsávos is lehetne.Bejelentőnk szerint a reggeli és esti torlódások idején nagyban nehezíti a haladást, hogy szélessége ellenére csak egysávos, aminek - tapasztalatai szerint - jellemzően a közepén haladnak sokan. "Mindezek hatására Szigetszentmiklós határáig tórlódik fel reggelente a sor ami nagyon duhítő" - írja olvasónk, aki az alábbi képeket kimondottan forgalommentes időben, délelőtt 11-kor készítette.

Példája szerint ennél kisebb körforgalom található Érden, ami ketté van osztva, és ezáltal jól áthaladható.

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)

 szigetsz-terkep.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3, Mi a javaslat a megoldásra?

Meg kellene vizsgálni, hogy a jelenlegi szélessége mellett kettéosztható-e a körforgalom. Amennyiben nem, érdemes elgondolkodni a minden egyes napon brutális forgalmat áteresztő körforgalom kiszélesítését.

4, Fotó/Videó

 szigszent560-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szigetszent560-2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 szigetszent560-3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szigetszent560-4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szigetszent560-5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bő egy hónappal később ugyanolyan rossz a helyzet, az alábbi fotókat december közepén kaptuk a kígyózó sorokról:

szigsz560.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szigsz560-2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szigsz560-3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szigsz560-4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


5, Bejelentő

E. György

6, Lépések

2013. november 8-án jeleztük a problémát a Magyar Közút Zrt.-nek.

2013. december 19-én újabb levelet írtunk a friss fotók elküldése mellett a Magyar Közút Zrt.-nek. Megkérdeztük, hogy mikor, mit kívánnak tenni az óriási torlódások eltüntetése érdekében.

2014. január 3-án érkezett a válasz a Magyar Közút Zrt.-től.

"Tájékoztatom, hogy az érintett körforgalom kétsávossá történő átépítésére a körforgalom jelenlegi paraméterei miatt nincs lehetőség. A körforgalom és a hozzá csatlakozó útvonal forgalomba helyezése még folyamatban van, a beruházó a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., így a munkálatokról és a lehetséges beavatkozásokról is a NIF Zrt. adhat bővebb tájékoztatást."
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szigetszentmiklós

(PZ, 2018.07.18 12:33)

"Tájékoztatom, hogy az érintett körforgalom kétsávossá történő átépítésére a körforgalom jelenlegi paraméterei miatt nincs lehetőség. A körforgalom és a hozzá csatlakozó útvonal forgalomba helyezése még folyamatban van, a beruházó a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., így a munkálatokról és a lehetséges beavatkozásokról is a NIF Zrt. adhat bővebb tájékoztatást."

Azóta eltelt 4 év. Történt ebben előre lépés? Egyértelműen kialakítható 2 sáv. Akár tereléssel is mint a Budakalászi Auchan előtt. Sokszorosára növelné a kapacitást.

Re: Szigetszentmiklós

(PZ, 2018.07.18 12:36)

https://www.vezess.hu/hirek/2016/11/15/uj-korforgalom-epul-m0-11-es-ut-csomopontjaban/

Itt az említett példa.

Zárt kapukat döngetni

(lb, 2015.06.05 19:45)

újabb másfél év telt el, továbbra is ott állunk sorban, és nézzük a tarlón a hatalmas helyet, ahol a megoldás (+negyed) bármikor elférne

Zárt kapukat döngetni

(lb, 2014.01.28 20:17)

Ahogy korábban is írtam, a sejtésem beigazolódott, a gerincút másik ága természetesen semmit nem segít a körforgalom helyzetén. A mai napig ott a hosszú sor..

Nyitott kapukat döngetni

(prokee, 2013.12.12 12:41)

Aki tényleg ismeri ezt a környéket, tudja, hogy szinte kész a gerincút másik, a halásztelki csomópont felé haladó ága. Ha ezt végre átadják, jelentős forgalmat visz majd el ebből a körforgalomból.

Re: Nyitott kapukat döngetni

(lb, 2013.12.23 20:14)

Aki tényleg ismeri ezt a környéket, tudja, hogy a gerincút másik ága NEM kapcsolódik közvetlen az M0-áshoz. Senki nem fog a Halásztelki piros lámpánál 5-10 percig állni, ráadásul ellenkező irányból visszajönni az Auchan körforgalom felé. A készülő ág a csepel felé irányuló forgalmat jó eséllyel elviszi, ez a jelenlegi forgalom cirka 15-20%-a lehet. Mellesleg az új ág nem csak a szigetszentmiklósi, hanem a halásztelki forgalmat is csillapítani fogja, így csodát ne várjunk tőle!
A körforgalmat át kellene alakítani, a legjobb az lenne, ha a szigetszentmiklósi ághoz egy +negyedet építenének, vagyis az be se menne a körforgalomba aki az M0 felé menne (lásd Dunaharaszti körforgalom vagy biatorbágyi körforgalom - mindkettő az M0 mellett).