Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Indokolatlan 50, hiányzó 70

2013.04.10

 1, Mi a probléma?

Egy normál kétsávos út pár száz méteres szakaszán érthetetlenül alakulnak a sebességhatárok. Az M1-es autópálya le/felhajtói előtt korlátozás nélkül suhanhatunk tova, de a közeli kisváros bekötőútját az egyik oldalról 50-es, a másik oldalról 70-es tábla védi.

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)

Zsámbék-Herceghalom (illetve 1-es főút) összekötő út, M1-es felhajtó előtt szakasz (térképrész közepe):


View Larger Map

3, Mi a javaslat a megoldásra?

Az útszakaszt ismerve 70-es sebességkorlátozást javaslunk Zsámbék felől az autópálya Győr felé vezető felhajtója előtt, megtartva a herceghalmi bekötőútig. Szintén 70-es limitet javaslunk az ellenkező irányból a herceghalmi bekötőnél kezdve, a bekötő után és a Budapest felé vezető felhajtónál ismételve, a Győr felé vezető felhajtó kereszteződésével oldva.

4, Videó

5, Bejelentő

ÉKKE

6, lépések

2013. január 16.: jeleztük a problémát a Magyar Közútnak

Január 23-án válasz (benne határidőt kérnek március 31-ig):

"A helyszín forgalomtechnikai jelzésrendszerének felülvizsgálata folyamatban van. Ennek keretében megvizsgáljuk a csomóponti távolságokat, a láthatóságokat, valamint az elmúlt 5 év baleseti adatait. Amennyiben lehetséges megváltoztatjuk a sebességhatárokat, illetve következetes forgalmi rendszert telepítünk. A vizsgálatok és intézkedések határideje 2013. március 31."

 2013. április 10.: Arra jártam, az 50-es táblákat leszedték, 70-es került ki helyette, a helyzet rendeződött, az esetet lezártuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.