Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Felfestésért üvöltő körforgalmak az Egyesen

2015.07.18

1. Mi a probléma?

Enyhén szerkesztve idézzük a bejelentés szövegét:

"A lenti képen piros karikával megjelölt körforgalommal kapcsolatban írok. Mivel napi szinten járok keresztül  a körforgalmon, tudom, hogy balesetveszélyes helyszín. A kérdésem: meg lehet-e oldani, hogy a felfestést megcsinálják, mert fizikailag két autó elfér egymás mellett biztonsággal, a körforgalom pedig néhai gencsak forgalmas az Outlet miatt. Talán felfestésekkel hatékonyabb és biztonságosabb lenne a közlekedés.

Továbbá: a térképen a pirossal jelölt körforgalomtól balra található másik (ALDI-hoz közelebbi) körforgalomban fel lehetne-e frissíteni, újra lefesteni a csíkokat (forgalmi sávokat)? Esetleg a két körforgalom közötti szakaszt ki lehet-e táblázni a forgalmi rendet előjelző táblákkal, ill. újrafesteni a sávokat, miszerint a belső sáv a körforgalomba torkollik, a külső (ami kiválik a belsőből) elkerülve a körforgalmat az M0/M1 felé megy tovább?"

2. Hol van a gond?

Biatorbágy, 2051

47.464800, 18.883682

3. Mi a javaslat a megoldásra?

Korrekt felfestés.

4. Fotók

kf1.jpg

Bekarikázva a felfestetlen körforgalom

kf2.jpg

A dupla széles körforgalomban sokat segítenének a terelővonalak

5. Bejelentő

Keller Károly

6. Lépések

2015. július 13-án jeleztük a problémát a Magyar Közútnak

2015. július 16.: válasz

Ügyfélszolgálatunkra érkezett levelét köszönettel fogadtuk.

Az 1-es számú Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom elsőrendű főút 10+363 km szelvényben található körforgalmi csomópont geometria kialakítása nem teszi lehetővé, hogy azt két forgalmi sávra kibővítsük, annak átalakítása, a közutakra kötelező érvényű Útügyi Műszaki Előírásoknak nem felelne meg. Megjegyezzük, hogy amennyiben az előírások figyelmen kívül hagyásával az érintett csomópontban kialakításra kerülne több forgalmi sáv, az a csomópont forgalombiztonságát kedvezőtlenül befolyásolná, mivel az egyes be-, illetve kihajtóágak között a sávváltáshoz szükséges sávváltási szakasz nem állna rendelkezésre.

 

A két körforgalom közötti besorolás rendje táblával, a besorolások biztonságos végrehajtásának érdekében a táblák kihelyezésével kapcsolatban a szükséges intézkedést megtesszük. Egyúttal jelezzük, hogy az M0-s autóút-1-es számú főút körforgalmi csomópontja előtt az 1-es számú főúton Budapest irányából az útirányjelző táblán egyértelműen jelölve van a csomópontban található direkt ág az autóút felé.

 

A burkolati jelek felfestésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az idei év során az 1-es számú főúton – Pest megye országos közúthálózatának többi útján is – a szükséges helyeken a burkolatjel festésre fordítható keretünk figyelembevételével a jelek felújításait elvégezzük. A kivitelezés várható ideje 2015 szeptember-október hónap.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.