Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Felesleges lámpák Gödöllőn

2013.09.25

1, Mi a probléma?

Gödöllőn, a Dózsa György úton, az M3-as autópályáról érkezvén a lehajtóról a centrum felé jobbra fordulást követően a Tesco áruházat bal oldalon elhagyva, a 3-as számú fóút irányába haladva van egymás után mindjárt legalább 2, de inkább 3 db teljesen felesleges lámpa  - írja bejelentőnk. Pár éve telepítették őket, és azóta is éjjel-nappal üzemelnek.

Az egyik a Shell kút előtt, a másik utána, utóbbi egyik irányból egy szinte állandóan zárt kapuban (!), a honvédségi objektum kapujában világít éjjel-nappal. Igen, éjjel is, hétköznap-vasárnap, állandóan. A forgalmi adatok és baleseti statisztikák biztosan nem indokolják bejelentőnk szerint a lámpás csomópontok erdejének telepítését itt.

Az állapot tarthatalanságát az illetékes Magyar Közút Nonprofit Zrt. megfelelő osztályán jelezve megpróbáltaam választ kapni ezzel kapcsolatos kérdéseimre, ahol felvilágosítottak, hogy több bejelentést is kaptak. Bár a hozzám hasonló laikus autósok számára elsőre értelmetlennek tűnhetnek a lámpák, az út melletti telken a következő években komolyabb fejlesztés várható - kapta a választ bejelentőnk, ami feltehetően erős forgalomnövekedéssel jár majd és ez indokolja a lámpás szabályozást. Ez kb. 2 éve történt, természetesen azóta sem változott semmi ott, és a helyszínt ismerő bejelentőnk szerint ahogyan a dolgok állnak, talán még évekig nem is fog.

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)


 

3, Mi a javaslat a megoldásra?

Amennyiben tényleg csak azért vannak ezek a lámpák, mert majd valamikor lesz ott valami, akkor célszerű lenne kikapcsolni őket. Vagy legalább éjszakára.

4, Fotó/Videó

godollo-folos-lampa560-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

godollo-folos-lampa560-2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

godollo-folos-lampa560-3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

godollo-folos-lampa560-4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

godollo-folos-lampa560-5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 5, Bejelentő

Szölgyémi Péter

6, lépések

2013. szeptember 25.: jeleztük a problémát Gödöllő önkormányzatának és a Magyar Közút Zrt.-nek.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.