Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Balesetveszély túlzott sebességkorlátozás miatt

2015.11.16

1, Mi a probléma?

Az M1 autópályán az M1-M7 összefolyása előtt, illetve után a szalagkorlát beton terelőelemekre cserélése miatt ideiglenes 80 km/h-s sebességkorlátozást, sávelhúzásokat, tereléseket alakított ki az útkezelő (vagy a kivitelező, nem tudjuk). Budapest felé enyhe sávelhúzás miatt két rövid szakaszon, kifelé az M1-M7 még közös szakaszán egy szakaszon 60-60 km/h-s korlátozást jelez a tábla.

A probléma, hogy ezen a szakaszon gyakorlatilag senki nem lassít, az út vonalvezetése, az enyhe törés nem teszi szükségessé a forgalom normál tempójának, a 80-90 km/h-s sebességnek további csökkentését. Ha valaki mégis lassít, mert olyan hülye/szabálykövető, hogy komolyan veszi a táblát, veszélyes, hirtelen fellépő  sebességkülönbséget indukál, mint látható is ez lent, a helyszínen készült videón.

2, Hol van a gond?

M1-M7 torkolata, Bp. felé a csatlakozás előtt és után is van egy-egy 60-as szakasz, kifelé csak a kettéválás előtti utolsó pár száz méteren van túlzott korlátozás.

m1m7.jpg

3, Mi a javaslat a megoldásra?

A váltakozó sebességkorlátozást meg kell szüntetni, egységes, javaslatunk szerint 80-as korlátozást kell alkalmazni, amíg tart a szalagkorlát beton terelőelemre cseréje. Amennyiben a munka

4, Fotó, videó:

5, Bejelentő:

ÉKKE

6, Lépések:

2015. november 16-án jeleztük a problémát a Magyar Közútnak

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.