Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Indokolatlan 10-es tábla

2015.11.03

1, Mi a probléma?

A bejelentés eredeti szövege:
 
A csatolt képeken látható táblát - engedélyezési eljárás nélkül - helyezték a telkemre, Esztergom, Búbánatvölgy, Akácos utcában.
Abba biztos vagyok, hogy a kb.3 méterre lévő útkereszteződés feloldja a tilalmi tábla érvényességét! A 10 km/h-ás sebesség-korlátozás táblával kapcsolatban olyan okból vagyok  bizonytalan, hogy a többször módosított KRESZ-szünk szerint ilyen helyen alkalmazható-e egyáltalán, mert máshol csak olyan esetben találkoztam ilyen mértékű korlátozással, ahol pl útfelbontás mellett, emberek dolgoztak az üzemzavar-elhárításon, vagy útépítésen!

 

2, Hol van?

k151103.jpg

3, Mi a javaslat a megoldásra?

Az illetékes útkezelőnek meg kell vizsgálnia ezt a táblát, és ha indokolatlan a kihelyezése, akkor azt le kell szerelni.

 4, Fotók:

k151103_foto1.jpg

5. Bejelentő

B.L.

6. Lépések

2015. november 3-án jeleztük a problémát Esztergom Város Önkormányzata illetékes osztályának.

Egy hét csönd után 2015. november 12-én újabb levelet küldtünk az illetékeseknek.

7. November 17-én választ kaptunk az Esztergomi Önkormányzattól. A levél hosszú, így csak a lényeget emelem ide:

"

A helyi forgalmi rend változtatásait a város egész területére vonatkoztatva, azt átvizsgálva kell elvégezni, hogy egységes forgalmi rend alakuljon ki.

Ennek érdekében Esztergom Város Önkormányzata pályázatot írt ki „Esztergom Város Önkormányzata tulajdonában és kezelésében lévő közutak forgalmi rendjének felülvizsgálata és annak esetleges módosítása a jelenleg érvényben lévő 45/2007. (VI.28) számú önkormányzati rendelet, illetve a mellékelt lakossági és képviselői javaslatok alapján” tárgyában.

A nyertes pályázó a forgalmi rend felülvizsgálatát tartalmazó tanulmányt 2015 júliusában elkészítette. Azonban a testület elé olyan rendelet módosítási javaslat kerülhet, melyet korábban már a Városfejlesztési bizottság megvitatott és elfogadásra javasolt. Jelen bizottsági ülésen a a fent nevezett tanulmány megvitatása folyamatosan zajlik, melyek részét képezi az alábbi indokolatlanul kint lévő "10" km/h sebességkorlátozó tábla eltávolítása, illetve lecserélése.
Kérem szíves türelmüket az eljárás lefolytatására."

Akkor már csak ki kell várni, míg eldöntik, hogy leszerelik a táblát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.