Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Friss kerékpársáv Sopronban rossz táblával

2013.09.17

1, Mi a probléma?

Olvasónk írja, hogy az alábbi - általa beküldött - képen látható sárga vonalat pár hete festették. "Rögtön ki is tették rá a táblát, hogy kerékpárút. Nekem azonban inkább kerékpársávnak tűnik, mivel egy szintben van az úttal, és attól csak ez a sárga vonal választja el. A kerékpársáv jelölésére létezik a KRESZ-ben tábla, és az nem ez a kör alakú, ami a képen látszik. De ha jól tudom, akkor kerékpársávot nem is kötelező táblával jelölni, elég az útburkolati jel hozzá, így akár csupán a tábla eltávolítása is megszüntethetné az anomáliát."

Mi tesszük hozzá, a kerékpársávot jelölő KRESZ-tábla szintén kék színű, de négyzet formájú, egyúttal sávokat jelző nyilak szerepelnek rajta.

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)

Sopronban, a Mátyás király utcának a Csengery utca és a Deák tér közötti szakaszán.


Nagyobb térképre váltás

 3, Mi a javaslat a megoldásra?

Le kell cserélni a Kerékpárút táblát a Kerékpársáv táblára.

4, Fotó/Videó

sopron-bringasav560.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5, Bejelentő

Bob

6, lépések

2013. szeptember 17-én jeleztük a problémát a soproni önkormányzatnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Már nem létező probléma

(nattomi, 2014.01.04 09:38)

A tábla azóta már cserélve lett, így ez a probléma megszűnt. Van helyette viszont másik, pár kereszteződéssel odébb: A Mátyás király utca - Széchenyi tér - Móricz Zsigmond utca csomópontban a Mátyás király utca végére nem "kerékpársáv vége" tábla került kihelyezésre, hanem "kerékpárút vége". Van továbbá egy besorolás rendjét jelző tábla az útkereszteződés előtt, ami még a régi időkből maradt fenn és azontúl, hogy észrevehetetlen helyen van, kerékpársávot egyáltalán nem jelöl, bár az is tény, hogy a kerékpársáv jelenleg nincs átvezetve a kereszteződésen. Dokumentáció: http://youtu.be/s79RaUcYIpk (2:08-tól jön az ominózus kereszteződés).

zoldcucc@gmail.com

(Rácz Tamás, 2013.09.18 14:55)

És milyen jól látszik a képen az a sok-sok folyó munka, ami indokolja a 30-as táblát!!!