Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Túl sokáig tilos előzni az Egyesen

2013.01.23

 1, Mi a probléma?

Az Egyes út bicskei elkerülő szakaszán nyugatra tartva a város mellett húzódó szakaszt elhagyva olyan, több mint 5 kilométer hosszú szakasz következik, amin gyakorlatilag nem lehet előzni. A Tesco-Lidl közötti körforgalomból kihajtva egy meredek. éles kanyarba torkolló emelkedőn van csupán elvi lehetőség előzni, de tapasztalataim szerint itt 50 km/h feletti sebességről indulva 10 kg/LE tömeg/teljesítmény arány alatt nagyon kockázatos belevágni a manőverbe.

Az emelkedő tetején, a kanyar után mintegy 600 méteres, gyönyörűen belátható egyenes, sík szakasz nyílik előzéshez, de itt Előzni tilos tábla tiltja ezt - érthetetlen a tábla túl korai kihelyezése, az aszfaltfestés sem igazodik a táblához, a záróvonal csak több száz méterrel később, csaknem közvetlenül az autópálya-lehajtó torkolata előtt kezdődik.

Az autópálya-lehajtó kereszteződése és egy benzinkút és logisztikai központ bejáratát elhagyva megint volna pár száz méter egy nehezen belátható, meredek lejtő kezdetéig előzni, de itt is tábla tiltja ezt. A 811-es út kereszteződésében, a besoroló sávon persze már mindenki vörös fejjel előzi az őt idáig feltartó kamiont, pedig még itt is bőven tilos.

A másik irányban szerencsésebb a helyzet; itt szabálytalanul két nagyon hosszú balra balra kisoroló sávon szoktak előzni a népek, ráadásul a fent kifogásolt, értelmetlen Előzni tilos ellenirányból nincs kihelyezve (videón 0:46-tól, szemben 3:27-től).


2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)

1-es út, bicskei elkerülő szakasz:


View Larger Map

 

3, Mi a javaslat a megoldásra?

Az autópálya-lehajtó előtti eegy irányban tiltott előzés engedélyezése (azonnal), az útszakasz felfestéseinek, kanyarodósávjainak, besorolósávjainak felülvézsgálata és ésszerűsítése (középtávon).

4, Videó

5, Bejelentő

ÉKKE

6, lépések

2013. január 23.: jeleztük a problémát a Közútnak

2013. január 20.: a felesleges Előzni tilost beszedték, a körforgalom után a gyalogátkelőt követően kiraktak egy tilalmat feloldó táblát. Egyelőre többet nem nagyon lehet tenni, ahhoz szélesíteni kellene az utat, de az új helyzet sokkal gördülékenyebb közlekedést tesz lehetővé a szabálykövető autósoknak. A problémát megoldottnak tekintjük.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.