Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Veszélyes kereszteződés?

2017.06.08

1. Mi a probléma?

Az olvasónk leveléből idézünk:

 

"Egy olyan problémát szeretnék bejelenteni, ami szerintem nem csak simán veszélyes, hanem előbb utóbb emberéletet fog követelni. 

A X. kerület Keresztúri úti vasúti átjáróról van szó. 

Itt mint általában a sorompó felől érkezőknek van elsőbbségük, de nem ez a baj. Tavaly nyáron felújították a Keresztúri útnak ezt a szakaszát és én nagyon örültem. Már ráfért az útra. Igen ám, de a vasúti átjárónál építettek egy csomó terelőpadkát. Ezen padkák min. 20 cm magasak. Tehát, ha valaki nem adja meg az elsőbbséget, akkor nincs mód elkerülni az ütközést, mert a padka ezt nem teszi lehetővé. Biztosan voltak már olyan közlekedési szituációban amikor egy kormány mozdulattal elkerültek egy balesetet, ütközést. Ebben a kereszteződésben ráadásul a kereszteződés közepén lévő kiemelt járdaszigetre egy beton villanyoszlopot tettek. Előbb-utóbb egy itt bekövetkező balesetnél ez a betonoszlop rá fog dőlni egy autóra és annak fatális következményei lehetnek. Ebben a kereszteződésben már az átépítés óta is voltak balesetek. A rendszeresen itt található törmelékdarabok erről tanúskodnak. 

HA tudnak próbáljanak meg intézkedni még az igazi baj bekövetkezte előtt."

2. Hol van a gond?

terkep.jpg

A kérdéses kereszteződés még az átépítés előtt

3. Mi a javaslat a megoldásra?

Azt hiszem, hogy a figyelmetlen autósnak mindegy, milyen jelzések vannak. Ugyan egy "Áll, elsőbbségadás kötelező" tábla indokoltabb lenne, azonban egy sima "Elsőbbségadás kötelező" jelzést aki figyelmen kívül hagy, azt nem biztos, hogy a stoptábla megállítja.

Ennek ellenére ez lehetne az első lépcső. Lámpás - természetesen összehangoltan a vasúti átjáróval - kereszteződés kiépítése lehet még indokolt.

4. Képek

img_20170515_164629.jpg

Első fotó a kereszteződésről

img_20170515_164629.jpg

Második fotó a kereszteződésről

5. Bejelentő

Olvasói levél

6. Lépések

2017. június 8-án elküldtük a problémát a Budapest Közútnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.