Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Vadkeleti stílusú útfelbontás a Fillér utcában

2016.04.11

1, Mi a probléma?

Budapest, II. kerület, a csúcsidőben nagyon forgalmas, keskeny Fillér utca: valamilyen közmű-építésnek tűnik itt az a hétfő reggel fél tíz körül teljesen elhagyatott útfelbontás, amely mellett felháborítóan trehány módon sikerült leszabályozni az átmeneti forgalmirend-változást. Az utcában felfelé haladókat beleküldik a szembeforgalomba egy kereszteződésben, záróvonalon át, egy zebrát is érintve. Hab a tortán, hogy sikerült az útszűkületet is fordítva kitáblázni.

2, Hol van a gond?

3, Mi a javaslat a megoldásra?

Az úrfelbontás megítélésünk szerint annyira zavarja itt a forgalmat, hogy az érintett szakaszt egyirányúsítani kell, praktikusan a felfelé vezető oldal forgalmát pedig terelőúton kell elvezetni.

4, Fotók

dsc07422.jpg


Az útszűkület-jelző tábla szerint balról szűkül az út, a valóságban jobbról

dsc07423.jpg
A szembejövőknek elsőbbséget kell adni, de nagy forgalomban nehéz belátni, hányan is jönnek szembe, illetve ilyenkor a lentről érkezők végtelen sora idegességet és zavart keltve fogja le a fentről jövő forgalmat

dsc07424.jpg
Tessék, mehetsz át a záróvonalon a kereszteződésbe a zebrára a szembeforgalomban. Ezt az útfelbontást terelőúttal kellett volna levédeni - szerintünk

5, Bejelentő

ÉKKE

6, Lépések

2016. április 11.: elküldtük a bejegyzés linkjét a BKK-nak.

2016. április 18.: válasz a BKK-tól. Intézkedtek is, meg is szűnt az építkezés, szóval nyertünk.

Tisztelt Szerkesztő úr!

Köszönjük megkeresését.

A Fillér utcában üzemzavar-elhárítási munkát végeztek. A munkavégzést a Budapest Közút munkatársai ellenőrizték, és a bejelentésben említett hibás táblázást a kivitelező javította. Az útburkolatot április 13-án helyreállították, így a korlátozás már megszűnt.

Tisztelettel,

XXX

kommunikációs vezető

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.