Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Újabb problémák a Szentendrei úton

2014.06.27

1, Mi a probléma?

A Szentendrei úton, Aquincum-nál a belváros felé vezető irányban, az esztergomi vasútvonal hídja alatt a 3 sávos útpálya - az új híd megépítése óta - feleslegesen összeszűkül egy kb. 50 m-es szakaszon – írja bejelentőnk.
 
A Pók utcai kereszteződést megelőzően az út szélén áll 4 db közlekedési tábla, elég érdekes elrendezésben. Az egyiket, a "tájékoztatást adó jelzőtáblát" (kék hátterű, téglalap alakú tábla, 3 fehér nyíllal) nem találtam az aktuális KRESZ-ben. A másik háromból is csak 1-1 van kihelyezve, ezek az "útszűkületet" jelző, a "tehergépkocsival előzni tilos" és az 50km/h sebességkorlátozó táblák. (A Szentendrei út-Zsófia utca sarkán, azaz kb. 60-70m-rel korábban egy 70 km/h sebességkorlátozó tábla van kihelyezve.)

További érdekesség itt, hogy a Pók utcából érkezők ezekből a táblákból semmit sem látnak, az innen érkezőknek nincsenek ezek a táblák kihelyezve.
 
A híd után ismét áll egy 70 km/h sebességkorlátozó tábla, de – érthetetlen okból - a "tehergépkocsival előzni tilos" tábla hatályát nem oldja fel semmi, csak a 600 méterrel arrébb található Záhony utcai kereszteződés.
 
Az egyes sávok olyan szűkek, hogy az autóbuszoknak, kamionoknak, teherautóknak muszáj másfél sávot igénybe venniük ezen a szakaszon.
 
2, Hol van a gond?

szentendrei-terkep.jpg
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


3, Mi a teendő?

Az útpálya kiszélesítéséig a szükséges mennyiségű közlekedési táblák megfelelő helyekre történő kihelyezése.

4, Fotók:

szentendrei1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szentendrei2-jo.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szentendrei3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szentendrei4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Bejelentő

P. György

6. Lépések

2014. június 4-én jeleztük a problémákat a BKK-nak.

2014. június 27-én érkezett meg a BKK válasza.

A jelenlegi sávszélességek miatt (a pillérek melletti sávok keskenyebbek, mint 3 méter, ezt jelzi a tábla) a Szentendrei út adott szakaszán lévő forgalmi rend évek óta érvényben van. A kifogásolt KRESZ táblák is meglévő táblák. A Pók utca felől két sávon lehet kikanyarodni a 3 sávos útra, oda ezért nem szükséges előjelző tábla elhelyezése.  Az ” 50 km/h”, és a „Teherautóval tilos előzni” tábla az „Kétoldali útszűkület” tábla megfelelően van kihelyezve, meglétük indokolt.
 
Jelenleg a NIF Zrt. beruházásában a MÁV Budapest – Esztergom vasútvonal rekonstrukciója projekt keretében a Szentendrei út feletti vasúti hídon építkezési munkák folynak (vasútvonal érintett szakaszának kétvágányúsítása, a Szentendrei út és a hév pálya közötti földsánc elbontása, oszlopos alátámasztás kialakítása). Ezt követően még ez év nyarán sor kerül - szintén a NIF Zrt. beruházásában - a Szentendrei út szabványoknak megfelelő, a híd környeztében is takarás nélkül belátható 6 forgalmi sávos kialakítására. A Szentendrei út érintett szakasza a MÁV Budapest – Esztergom vasútvonal rekonstrukciós munkálatai miatt jelenleg még munkaterület, a kivitelező Társaságunknak még nem adta vissza kezelésre.
 
Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ELKÉSZÜLT!

(P.György, 2014.09.18 19:30)

Szept. elejére elkészült az útpálya kiszélesítése!
Köszönöm a többi autós nevében is a gyors munkát!