Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Torlódás Zuglóban

2014.05.12

1. Mi a probléma?

A Róna utcából a Kerepesi út felé haladók, és a jobbra kis ívben kanyarodók torlódnak. Két sávban érkezik a forgalom a kereszteződéshez. A belső sáv csak balra fordul a szélső pedig egyenesen és jobbra. De a zöld lámpára a jobb oldalon szabályosan gyalogosok és kerékpárosok is áthaladnak, akik részére elsőbbséget kell adnia a jobbra kanyarodóknak, ezzel megállítva az egyenesen haladókat. Rendszeres a torlódás és a leleményes autós a belső sávban kerüli a torlódott autókat, majd a kanyarodó sávból halad tovább egyenesen. A még érdekesebb forgalmi helyzetért hozzátenném, hogy a bal oldalon a gyalogosoknak piros jelzés van, tehát a balra kanyarodókat semmi sem korlátozza a haladásban - írja olvasónk.

2. Hol van a gond?

Budapesten a XIV. kerületi Róna u. Fogarasi út sarok, az OBI áruház mögött.

3, Mi a teendő?

Olvasónk javaslata az, hogy a belső sáv haladjon egyenesen és balra, a szélső sávból pedig csak jobbra lehessen fordulni. (A képek éppen nem a forgalmasabb időszakban készültek.)

4, Fotók:

zuglo560.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zuglo560-2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5, Bejelentő:

Környei István

6, Lépések:

2014. május 13-án jeleztük a problémát a zuglói önkormányzatnak.
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Igen

(Gábor, 2014.07.02 09:49)

Én is rendszeresen járok erre, ez már nekem is többször megfordult a fejemben. Már csak azért is ésszerűbb lenne, mert nem egyszer fordult már elő, hogy a balra kanyarodók sávjába áttévedt pár egyenesen menő autó is, mivel a "segítő" felfestés már évek óta nem látszik.