Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Szigszalaggal áthúzott 70-es tábla? Igen!

2013.12.16

1, Mi a probléma?

Hogy egy tréfás kedvű, avagy megbüntetett autós műve ez a szigszalaggal átragasztott sebességkorlátozó tábla, avagy valamelyik hatóságé, esetleg a Nagykőrösin trehánymód táblát kihelyező útfelújítólé (lásd korábbi esetünket), nem tudni. De mindegy is, teljesen szabálytalan, megzavarhatja az autósokat, ezért kérjük a BKK-t, hogy szüntesse meg.

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)

nagykorosi-terkep560.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3, Mi a javaslat a megoldásra?

Kérjük a BKK-t, hogy derítse ki a felelős személyét, majd egyértelművé kell tenni itt, hogy mennyivel közlekedhetnek az autósok.

4, Fotó/Videó

nagykor560.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5, Bejelentő

ÉKKE

6, lépések

2013. november 26-án jeleztük a problémát a BKK-nak.

2013. december 16-án válaszolt a BKK:

"A XIX. kerület Nagykőrösi úton a közelmúltban az elválasztó sávban elhelyezett közvilágítási infrastruktúra rekonstrukciós munkálatai zajlottak a JUKO Építőipari és Szolgáltató Kft. kivitelezésében. A felújítás 2013. október 4-től november 30-ig tartott. A helyszíni tapasztalatok, valamint a rendezetlen munkaterülettel kapcsolatos lakossági és rendőrségi bejelentések alapján Társaságunk felszólította a kivitelezőt, hogy az építés alatti forgalomterelést a Társaságunk által forgalomtechnikai kezelői hozzájárulással ellátott forgalomkorlátozási tervek szerint végezze. Jelenleg engedélyezett munkavégzés nem zajlik a Nagykőrösi úton. Társaságunk a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársaival együtt 2013. december 9-én ellenőrizte hátrahagyott munkaterületet, és a helyszínen már nem találtunk kint felejtett ideiglenes forgalomtechnikai jelzéseket."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A táblák érvénytelenítéséről

(Csordás Gábor, 2013.12.19 10:08)

Azóta a barkács-áthúzást már leszedték a tábláról.

A 3/2001. (I. 31.) KöViM rendelet a közutakon végzett munkák elkorlátozási és forgalombiztonsági követelményeiről

szerint

2.5. Azokat a közúti jelzőtáblákat, amelyek a közúton végzett munkák miatt nem érvényesek vagy ellentétes értelműek, el kell távolítani, illetőleg érvényteleníteni kell.
2.6. Jelzőtábla érvénytelenítése során
- letakarás céljára csak át nem látszó és a táblára megfelelően rögzített anyagot szabad felhasználni,
- az elforgatást úgy kell végrehajtani, hogy a tábla megfelelően rögzítve legyen és jelzési képe az érintett útról (utakról) ne legyen látható. E feltételek hiánya esetén elfordítás nem alkalmazható.
- Tájékoztatást adó és útbaigazító jelzőtáblát áthúzással is lehet érvényteleníteni. Az érvénytelenített táblát, vagy táblarészt „X” alakban átlósan, piros színű (fényvisszavető kivitelű), és a felirat vonalvastagságánál háromszor vastagabb vonallal kell áthúzni.
Az érvénytelenítésre használt anyag a jelzőtáblát nem rongálhatja, leszedésével a tábla minősége nem változhat.

Ezek szerint sebességkorlátozó táblát nem is lehetne áthúzással érvényteleníteni, csak a tájékoztató tábláknál használható ez a megoldás.

Egyébként pedig "az érvénytelenített táblát, vagy táblarészt „X” alakban átlósan, piros színű (fényvisszavető kivitelű), és a felirat vonalvastagságánál háromszor vastagabb vonallal kell áthúzni"