Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Szellemvasút a 10-esen

2013.04.15

1, Mi a probléma?

A 10-es úton Budapest határában egy vasútvonalat - állítólag - már pár hónapja nem használ a MÁV, legalábbis ezt nyilatkozta egy helybéli viszonyokat jól ismerő buszsofőr. (Korrekció: a lenti komment szerint nem olyan régóta szünetel a forgalom - a szerk.) A sínpárt keresztező autósok nagy része valószínűleg tudja ezt, ezért nem állnak meg a sín előtt, de a forgalmat elnézve az sem áll meg, akinek fogalma sincs a helyzetről.

És aztán, ha ugyanez a sofőr máshol sem áll majd meg, ahol tényleg elromlott a fénysorompó...

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)

A zöld nyílnál, három irányból is vak a fénysorompó:


View Larger Map

3, Mi a javaslat a megoldásra?

A fénysorompó leszerelése, amíg nem jár itt vonat. Józan ész szerint legalábbis, de ha villogtatnák a fehéret, amíg nem jön a vonat, nem fenyegetné a MÁV és a közútkezelő minden autós pénztárcáját 60000 forint közigazgatási bírsággal.

4, Fotó/Videó

5, Bejelentő

ÉKKE

6, lépések

2013. április 7.: jeleztük a problémát a MÁV-nak, Magyar Közútnak és BKK-nak, mert (még) nem tudjuk, ki a hibás.

2013. április 15-én már ebben és a közeli átjárókban is fekete nejlonzsákot húztak a fényjelzőkre, az előjelzőtáblákon pedig szintén letakarták a fénysorompóra utaló jelzéseket.

Az eredmény:

img_1258.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

mr.gorbatschow@gmail.com

(Fénysorompó, 2013.04.07 17:51)

Csak gratulálni lehet a rendkívül „szakmai” bejegyzéshez. A kedves posztoló talán gondolkodhatna kicsit, mert ez bizony a felújítás alatt álló Budapest–Esztergom vasútvonal. Szegény vasútvonalnak az a bűne, hogy éppen megújul, emiatt pedig április 2. óta nincs rajta forgalom, azaz kereken egy hete. Tehát még csak nem is pár hónapja nem használja azt a MÁV...

Re: mr.gorbatschow@gmail.com

(Rácz Tamás, 2013.04.08 09:59)

akkor a buszvezető bácsi, akit megkérdeztem, rosszul tudta. Ettől függetlenül a nem használt sínt védő fénysorompót kikapcsolni nem túl, hogy idézzelek, szakmai a vasút részéről, tán le kéne szerelni, letakarni, vagy legalább fehéren villogtatni továbbra is, hogy ne kelljen feleslegesen megállni minden autósnak a vakon meredő fénysorompó előtt.

Re: Re: mr.gorbatschow@gmail.com

(Gbatchee, 2013.04.28 19:17)

Sajnos a "megoldás" egyáltalán nem megoldás, ugyanis az andráskereszt (természetesen) ott van továbbra is a vasúti átjáró jelzéseként, ami mindenképp KÖTELEZŐVÉ teszi (tenné) a megállást mindenki számára.
Aki nem áll meg, azt továbbra is szénné lehet büntetni...
:D