Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Szabotázs a Lánchídra fordulni vágyók ellen

2013.10.13

1, Mi a probléma?

Az Attila utcában a Moszkva tér (mindörökké) felől képtelenül hosszú záróvonal akadályozza meg a Lánchídra, balra kanyarodáshoz való szabályos besorolási lehetőséget. Értem én, hogy a Lánchíd felé felgyűlő sorokat trükkösen jobbról előző majd a sor elején bevágó autósokat akarta ezzel elrettenteni, aki kitalálta, de valójában csak azt érte el, hogy szabálytalanságra kényszerít naponta több száz, tán több ezer autóst. 260 méter hosszú a záróvonal, 260 méter akkor sem elég a besorolásra, ha csúcsban a Mikó utca külső sávjából szabályosan befordulva mennék majd a Lánchídra, az pedig hogy gondolkodjon előre ennyit, aki GPS-szel navigál és először jár itt?


2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)


View Larger Map

3, Mi a javaslat a megoldásra?

A záróvonal felmarása legalább az Alagút utcai kereszteződé előtt 15 méterig, a bepofátlankodók rendőri kezelése betarthatatlan általános korlátozás helyett.

4, Fotó/Videó

 

 

d1.jpg

Az utolsó pillanat a szabályos sávváltásra az Alagút utcáig: 260 méterre van innen a kereszteződés

d3.jpg

Innen már bukta, a külső sávból szabályosan többé már nem lehet átjutni az Alagút felé

 

5, Bejelentő

ÉKKE

6, lépések

2013. szeptember 24.: jeleztük a problémát a BKK-nak.

2013. október 21.: válasz:

Tárgy: tájékoztatás

Tisztelt Rácz Tamás Úr!  

Hivatkozva a Társaságunkhoz 2013. szeptember 24-én érkezett elektronikus levelére tájékoztatjuk, hogy az Attila út Alagút utcai csomópontja előtt az Ön által kifogásolt hosszú záróvonal valóban azért került létesítésre, hogy a Lánchíd felé balra kanyarodás miatt sorban állókat ne lehessen a jobb oldali sávból a csomópont előtt sávot váltva megelőzni. Az ilyen járművek feltarthatják az egyenesen haladókat is. A záróvonal hosszának csökkentését nem tervezzük, azonban a közelmúltban a Mikó utcai csomóponthoz közelebb helyeztük a besorolás rendjét jelző táblát, amelyről az útvonalat nem ismerők is információt kaphatnak arról, hogy az Alagút utcai csomópontban az egyes forgalmi sávok merre vezetnek.

Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.

Budapest, 2013. október 21.

Üdvözlettel:

xxxx

Ügyfélszolgálati vezető

BKK Zrt.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.