Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Sajátos rend a Salgótarjáni út egyik forgalmas kereszteződésében

2013.09.18

1, Mi a probléma?

Ha valaki a Salgótarjáni út (Reál bolt melletti szakasz) felől érkezik, akkor a lámpánál a következővel szembesül - írja olvasónk:

1. a jobbra kanyarodásra egy külön lehajtó szolgál, illetve a lámpánál is szabad
2. A lehajtó és a lámpa között tábla nincs kihelyezve
3. A felfestés szerint a jobb oldali sávból csak egyenesen vagy jobbra lehet továbbhaladni, a bal oldali sávból csak balra lehet kanyarodni
4. Mindkét lámpa, amely a sávokat engedi, telezöldes, azaz kihelyezett tábla hiányában a jobb oldaliból nyugodt szívvel lehet balra menni.
5. Az egyenesen továbbhaladó (jobb oldali) sávot hamarabb engedi el a lámpa, emiatt az autósok jó része onnan kanyarodik balra (hozzáteszem teljesen a KRESZ szabályainak megfelelően), ráadásul a Hungária körút, amire ráhajt, ott háromsávos, azaz semmiféle akadály nincs. (A streetview-n éppen ilyen helyzet látható, amikor a lámpa egyenesen már enged, balra meg még nem. Ez látható az első képen, míg a másodikon az, amint valaki a jobb oldali sávból szépen balra ment.

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)

 

3, Mi a javaslat a megoldásra?

Mindkét sávból lehessen balra kanyarodni, és engedje el egyszerre a lámpa a két sávot, a kereszteződést lássák el a sárga, megállási tilalmat jelző festéssel.

A szembejövő forgalmat egyébként nem akadályozná a balra kanyarodás - írja olvasónk -, mert a Salgótarjáni két oldala külön kap zöldet, tehát olyan nincs, hogy valaki balra kanyarodna a Hungáriára, miközben szemből valaki jönne egyenesen tovább a Salgótarjánin.

4, Fotók a helyszínről:

salgotarjani-ut560-1.jpg
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

salgotarjani-ut560-2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Bejelentő:

Dr. Nagy Marcell

6. Mit tettünk?

2013. szeptember 18-án jeleztük a problémát a BKK-nak, valamint a kerület vezetésének.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

XVIII.ker

(Kuczora Zoltán, 2013.10.07 20:53)

Teljesen jogos az észrevétel, évekig jártam zuglóból ebbe az irányba, kriminális ami itt van, főleg a reggeli csúcsban!!