Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Nem könnyű szabályosan behajtani a P+R parkolóba Kőbánya-Kispesten - elintézve

2014.04.02

1. Mi a probléma?

A repülőtéri gyorsforgalmi úton a városközpont felé tartva, ha a Kőbánya-Kispest csomópontnál térünk le, a kelleténél több táblát látunk, és nem is a legmegfelelőbbeket.

Az első oszlopon az egyirányú út és 30 km/órás sebességkorlátozás tábla alatt a beláthatatlan útszakaszokon használatos „bukkanó” („egypúpú teve”) táblát találunk, valószínűleg a gyalogátkelőhely megemelt burkolata miatt, holott a KRESZ szerint ilyen esetben a sebességcsökkentő burkolati elemekre az „egyenetlen úttest” („kétpúpú teve”) táblával kell felhívni a figyelmet.

A gyalogátkelőhely után érthetetlen, miért volt szükség még egy 30 km/órás sebességkorlátozó táblára, de még érthetetlenebb a kötelező haladási irányt jelző tábla, ami elvileg megakadályozza, hogy szabályosan térjünk le a balra nyíló P+R parkolóba (pedig ott egy kikerülési irányt jelző tábla erre lehetőséget ad).

A buszvégállomást elhagyva, a P+R parkolót megkerülve ismét lehetőségünk lenne behajtani a parkolóba, amiről egy P+R tábla és az azon lévő megforduló nyíl is tájékoztat. Megfordulni az egyirányú utcán nyilván nem szabad, de a bejárathoz balra kanyarodni sem, hiszen néhány méterrel később ismét ott egy kötelező haladási irányt jelző tábla. Ez egyébként nem csak a P+R parkolóba, hanem a jobbra lévő autókölcsönző-telephelyre való behajtást is korlátozza.

2. Hol van a gond?

3. Mi a javaslat a megoldásra?

A gyorsforgalmi útról lehajtva a „bukkanó” tábla „egyenetlen úttest” táblára való cseréje. A gyalogátkelőhely utáni kötelező haladási irányt jelző és sebességkorlátozó táblák leszerelése. A buszvégállomás után a P+R parkolót jelző tábla egyértelműsítése (megfordulás helyett balra kanyarodás javaslata), és a kötelező haladási irányt jelző tábla leszerelése.

4. Fotók

kobanyakispestparkolo-580-1.jpg
A gyorsforgalmi útról lehajtva beláthatatlan úttestre figyelmeztet a "bukkanó" tábla, pedig a gyalogátkelőhely sebességkorlátozó burkolatemelése miatt az "egyenetlen úttest" tábla lenne indokolt

kobanyakispestparkolo-580-2.jpg
A kötelező haladási irány egyenesen előre, pedig itt balra letérhetnénk a P+R parkolóba. Az előző után felesleges még egyszer a 30 km/órás sebességkorlátozást jelző tábla

kobanyakispestparkolo-580-3.jpg
P+R parkolóhoz fordulj meg, jelzi a tábla, pedig az egyirányú úton megfordulni tilos. A P+R parkoló a zöld kerítés után balra található, de a behajtást ott akadályozza egy kötelező haladási irány egyenesen tábla

5. Bejelentő

ÉKKE

6. Lépések

2014. március 4-én jeleztük a problémát a BKK-nak.

2014. április 2-án jelentősen megritkult a táblák száma, a felesleges táblákat leszerelték.

kobanyakispestparkolo-580-4.jpg
A lehajtó után a beláthatatlan útszakaszra figyelmeztető "bukkanó" táblát leszerelték.

kobanyakispestparkolo-580-5.jpg
A kötelező haladási irányt jelző és feleslegesen duplázott 30 km/órás sebességkorlátozást jelző táblákat leszerelték. Sőt, a buszmegállók között, az egyirányú út közepén volt még egy felesleges egyirányú út tábla, azt is eltávolították.
 

kobanyakispestparkolo-580-6.jpg
A P+R parkolóba balra és az autókölcsönzőbe jobbra való behajtást megakadályozó kötelező haladási irány táblát leszerelték. Köszönjük!

2014. április 3-án a BKK válasza is megérkezett:

Társaságunkhoz 2014. március 4-én érkezett elektronikus levelével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Köki Terminál területén hamarosan átadásra kerülő fedett P+R parkolóval kapcsolatban, Társaságunk felülvizsgálta a környező úthálózatok, így a Ferihegyi repülőtérre vezető út menti nyitott, a P+R parkolóba vezető út forgalmi rendjét is. 
A vizsgálat során észleltük az Ön által is említett problémákat, ezért a felesleges és megtévesztő jelzőtáblák eltávolítása 2014. április 1-én megtörtént. Az új és a régi P+R parkoló megközelítését a gyorsforgalmi út mentén elhelyezett útirányjelző táblák fogják segíteni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.