Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Na, kinek van itt elsőbbsége, a bringásnak vagy a kocsinak?

2015.04.21

1. Mi a probléma?

Idézzük a bejelentés szövegét:

"Heves György út felől érkeztem autóval és kanyarodtam volna a Magyar tudósok körútjára. Azonban egy bringás, aki jobbról, keresztből, nem az útról, hanem az én szemszögemből a járdáról érkezett nagy csengetések közepette majdnem nekem jött.

Később visszamentem megnézni, hogy biztos nem én hibáztam-e. Nekem, mint autósnak semmi jelzés nem volt, se tábla, se annak a jelzése, hogy bringa út menne keszertbe, tehát nincs a sárga szaggatott csík (ami ha jól tudom elsőbbséget biztosít a bringásnak).

Viszont a bringásnak egy tábla jelzi, hogy bringa úton halad és ahol az eset történt nincs tábla, ami jelezné ennek a végét, se elsőség adás kötelező tábla, tehát feltételezheti, hogy elsőbbsége van az autókkal szemben. Kérdésem, hogy kinek van elsőbbsége? Tekintve, hogy nincs sárga felfestés, úgy gondolom az autósnak.
"

2. Hol van a gond?

Budapest, Heves György út / Magyar tudósok útja kereszteződés (torkolat).

3. Mi a javaslat a megoldásra?

Elsőbbségadás kötelező tábla kihelyezése, vagy az autósnak, vagy a bringásnak, a táblakihelyezésnek megfelelően a megállás helyét jelző szaggatott vonal felfestése valamelyik úton.

4. Fotó, videó

baj1.jpg

baj2.jpg

5. Bejelentő

V. Péter

6. Lépések

2015. március 20. Jeleztük a problémát a BKK-nak.

2015. április 21.: válasz, sőt, megoldás: nincs többé bringaút:

Tisztelt Rácz Tamás!  

 

Társaságunk ügyfélszolgálatára 2015. március 20-án érkezett elektronikus levelével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk.

 

Az infopark területének beépítését és kialakítását a magyar állam végezte az 1996-os évre tervezett EXPO előkészítéseként.

 

A Pázmány Péter sétány - Neumann János út – Bogdánfy Ödön utca – Irinyi József utca által határolt területet 2014. őszéig a Magyar Állami Vagyonkezelő Zrt. kezelte.  Jelenleg Társaságunk a forgalomtechnikai kezelői feladatokat látja el a területen. Ezen terület aktuális forgalmi rendjének forgalomtechnikai felülvizsgálatát Újbuda Önkormányzata Társaságunk bevonásával fogja elvégeztetni.

 

Tájékoztatjuk továbbá, hogy az Infopark területén lévő az útpálya mellett kiépített felület kerékpárút jelzéseit megvizsgáltuk, tapasztalatunk szerint a Magyar tudósok körútján a jelzések hiányosak. Kerékpárútra utaló jelzést csak a Magyar Nobel-díjasok útja és Hevesy György utca között egy irodaház előtt találtunk, azonban az útpályán közlekedők számára a járdán vezetett kerékpárút nincs jelezve.

 

Amennyiben a területen a Magyar tudósok körútja mentén a kerékpárút végig lenne vezetve, ezt az útkereszteződéseknél kerékpáros átvezetésekkel és "Elsőbbségadás kötelező" jelzőtáblával és alatta kiegészítő táblával jelezni kellene, ez azonban egyik kereszteződésben sincs kihelyezve. A jelenlegi állapot korrekt átalakítása, korszerűsítése nagyobb beavatkozást igényel, amit csak terv birtokában lehet majd megvalósítani.

 

A felülvizsgálatig, melynek eredményeként a kerékpáros nyomvonal korrekt kialakítása megvalósítható lesz, a jelenleg kint lévő, megtévesztő 3 darab kerékpárút jelzőtáblát megszüntetjük.

 

Köszönjük észrevételét és kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.

 

Budapest, 2015. április 20.

                                   

                                                    Üdvözlettel:

 

xxx

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.