Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Minek kell ide lámpa?

2017.06.08

1. Mi a probléma?

Budapest VIII-IX. kerület határát jelentő Üllői úton, valahol a 66-os szám környékén, a Bokréta és Nagytemplom utca közelében található egy jelzőlámpa a központból egyenesen kifelé haladva. Látszólag sok értelme nincs:

- kijelölt gyalogátkelőhely nincs

- Üllői útra merőleges, sávokat átszelő járműforgalom nem lehetséges

A három sávból kettő egyenesen halad tovább, míg a belsőből lehet a Nagytemplom utcába kanyarodni. Ily módon az egyenesen továbbhaladókat indokolatlanul állítja meg a piros jelzés.

És hogy tovább bonyolódjon a helyzet, a megelőző sarkon a "Besorolás rendje" tábla szerint három egyenesen haladó sáv van, amelyek közül a belsőből balra lehet fordulni. Dupla csavar: a felfestésen csak a balra kanyarodó jel vehető észre...

2. Hol van a gond?

terkep.jpg

A kérdéses helyszín

3. Mi a javaslat a megoldásra?

Anélkül, hogy rettenetes forgalmi változtatásokat kellene végrehajtani, az alábbi megoldási javaslatunk lenne:

- amennyiben a forgalomszervezőnek az a célja (a besorolás rendjét jelző táblából kiindulva), hogy három egyenesen haladó sáv legyen, melyből az egyik a balra (Nagytemplom utcába) kanyarodást engedi, akkor a felfestést javítsa ki. Ebben az esetben is indokolatlannak tartjuk az egyenesen haladók megállítását, ezért egy balra kanyarodást külön jelző lámpát fel lehetne szerelni.

- amennyiben a forgalomszervezőnek az a célja (a felfestésből kiindulva), hogy két egyenesen haladó sáv legyen és külön harmadikként a balra kanyarodó, akkor a "Besorolás rendje" táblát cseréljék ki megfelelőre. Illetve ha a Bokréta utcából kikanyarodókat is védik a lámpával, akkor a két egyenesen haladó sáv a Bokréta utcától eggyel beljebb kerülhetne, ami által a Bokrétából kikanyarodók "tiszta" sávot kapnának.

4. Képek

foto2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A "lámpa"

foto3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aki itt felfedezi az egyenesen haladó felfestést a belső sávban, annak ajándékot adok!

besorolas.jpg

A besorolás rendjét jelző tábla

5. Bejelentő

Olvasói levél

6. Lépések

2017. június 8-án elküldtük a problémát a Budapest Közút ZRt-nek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

fifa 15 рабочая скачать

(exethweds, 2018.03.08 18:27)

Весьма любопытный топик

---
Братва про нас! fifa 15 русские комментаторы скачать торрент, fifaconfig exe скачать для fifa 15 а также [url=http://15fifa.ru/skachat-fifa-15/]скачать фифа 15 с официального сайта[/url] fifa 15 таблетки скачать