Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Megoldódik a Komjádi előtti zűrzavar

2013.09.03

1, Mi a probléma?

A Komjádi uszoda előtt a Komjádi Béla utcának van elsőbbsége, az Árpád fejedelem útjára kihajtó és onnan behajtó forgalom élvez előnyt, három irányból macisajt tábla védi. Persze jellemzően a kihajtási lehetőségre váró forgalom torlódása miatt csúcsban tanácstalanul áll itt mindenki. A keresztirányú utca, aminek a Google Mapsen még neve sincs, vagyis az Árpád fejedelem szervizútja egyirányú az uszoda előtt, de kétirányúvá válik a Komjádi utca után, ami szintén zűrös helyzeteket teremt.

Nagyobb baj, hogy az Árpád fejedelem útjára kihajtás is teljesen zavaros; egy, a kihajtó kocsikból nem is látható lámpa annyira közel van a Komjádi úthoz, hogy az onnan kihajtó kocsi nem is fér el előtte, kétséges, hogy a lámpa vonatkozik-e rá egyáltalán, vagy nem. A kihajtást szabályosan a buszsávon keresztül kéne megoldani, zöldnél, a jellemzően 60-70-nel érkező kocsisorba beugratva, ami képtelenség.


2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)


Nagyobb térképre váltás

3, Mi a javaslat a megoldásra?

Alaposan meg kell fontolni a döntést, de első blikkre talán a Komjádi előtti szervizút-szakasz forgalmának megfordítása, a Komjádi Béla út rövidke, Árpád útba torkolló szakaszának befelé egyirányúsítása és az Árpád fejedelem útján feljebb , a  Zsigmond térnél lámpával szabályzott megfordulási lehetőség kialakítása volna kiívánatos.

Ezzel megszűnne a Komjádi Margit híd felé eső ki-bejáratánál fennálló koccanásveszély is, hiszen ide balra, nagy ívben többé nem lehetne bekanyarodni. A Komjádi Béla utcán érkező minimális átmenő forgalom (ami nem az uszodához irányul) a szervizúton jobbra fordulva hajthatna ki jobbra az Árpád fejedelem útjára.

4, Fotó/Videó

 

2013-08-12-14.46.54.jpg

2013-08-12-14.46.00.jpg

 

2013-08-12-14.46.07.jpg

 

2013-08-12-14.46.18.jpg

5, Bejelentő

 ÉKKE

6, lépések

2013. augusztus 14.: jeleztük a problémát a BKK-nak

2013. augusztus 26-án érkezett levél a BKK illetékesétől, amiben a probléma megoldását ígéri. Idézzük:

Társaságunkhoz 2013. augusztus 14. napján érkezett elektronikus levelével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az Árpád fejedelem útja Császár-Komjádi Uszoda előtti szakasza valóban problémás, rendszeresen kapunk panaszokat, különösen a jelzőlámpás szabályozás nélküli visszaforduló ágról.
 
Idén év végén megkezdődnek a "Budai fonódó villamosközlekedés megteremtése" című projekt munkálatai, ennek kapcsán az itteni forgalmi rend is jelentős mértékben átalakításra kerül.
 
A visszaforduló ág megszűnik, a tárgyi csomópontban pedig a Komjádi utca is jelzőlámpás szabályozást kap.
 
A Komjádi utcától északra, illetve délre nyíló parkolók kiszolgáló útjai egyirányúak lesznek, mindkettő a Komjádi utcától távolodó irányban. (Így tehát a csomóponti félreértések és konfliktusok várhatóan teljesen meg fognak szűnni.)
 
A megvalósulásig szíves türelmüket kérjük.

Üdvözlettel,

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.