Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kint hagyott 30-as tábla az Üllői út csatornázásánál - nem törődtek vele

2014.06.03

1. Mi a probléma?

Az Üllői út XVIII. kerületi szakaszán csatornázási munkák miatt 30-as táblák lassítják az út forgalmát. A Mednyánszky utca és a Benczúr utca között, noha már elkészültek az út aszfaltozásával és zavartalanul haladhat rajta a forgalom, a befelé vezető oldalon még ott a 30 km/órás sebességkorlátozó tábla. A csatornázás miatti útfelbontás és sáveltolás ugyanakkor csak a Benczúr utca után kezdődik, egy újabb 30-as táblával.

2. Hol van a gond?

3. Mi a javaslat a megoldásra?

Ahol már befejeződött a munka, ott a 30-as tábla leszerelése, valamint a táblák következetesebb elhelyezése, hogy az autósok be is tartsák a korlátozásokat, ne érezzék felesleges kitolásnak.

4. Fotók

ulloi-csatornazas-560-1.jpg

ulloi-csatornazas-560-2.jpg

5. Bejelentő

ÉKKE

6. Lépések

2014. június 3-án jeleztük a problémát a BKK-nak.

2014. június 4-én a rendőrség sebességet mér a 30-as táblánál. Szerencsére nem azon az oldalon, ahol indokolatlan helyen van a tábla...

ulloi-csatornazas-560-3.jpg

2014. június 11-én már nincs ott egyik tábla sem, hiszen az érintett szakaszon a csatornázást befejezték. Az indokolatlanul kint lévő 30-as tábla a csatornázás befejezéséig kint volt, ami (a BKK-tól kapott válasz hiányában) azt jelzi nekünk, hogy az útépítéseknél lévő táblakihelyezéseket nem felügyelik megfelelően. Mint látható, sebességmérés is volt az adott szakaszon, de a rendőröknek sem tűnt fel, hogy olyan szakaszon is korlátozzák a sebességet, ahol már nincs szükség rá.

2014. június 19-én (egy héttel a csatornázás teljes elkészülte után!) érkezett meg a BKK következő válasza: Társaságunkhoz 2014. június 3-án érkezett elektronikus levelével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az Üllői út Mednyánszky utca – Benczúr utca közötti szakaszán a BKISZ csatornázási munkálatok során kinnfelejtett 30 km/h-ás sebességkorlátozó tábla eltávolítására felkértük a kivitelezést végző SADE-Magyarország Kft.-t.