Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Indokolatlan STOP tábla BP. XVI. Margit u. – Baross Gábor u. sarok

2012.02.21

 1, Mi a probléma?

 Egy tökéletesen belátható kanyarodó fűútvonalhoz érkezve STOP-táblát találunk. A megállás helyét mutató csík eszement módon van felfestve, innen valóban nem látható be a kereszteződés. Szemből viszont több száz méter belátható, értelmesen előrébb gurulva pedig ugyanez a helyzet a jobbról érkezőkkel. Az utak szélesek, akár teherautóval is lehet úgy jobbra kanyarodni az 1. képen látható irányból érkezve, hogy ne lógjunk bele a főútvonal másik sávjába. Természetesen a kereszteződés sokszor üzemel kasszaként, a rend éber őrei szeretik itt toszogatni az autósokat.

Ottlétem alatt sok jó pár autó keresztülhaladt, a vonalnál senki nem állt meg, mégse történt baleset.

 

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)

 Budapest XVI. kerület Margit u. – Baross Gábor u. kereszteződés. A tábla a Margit utcán nyugatról érkezve található., GPS-koordináták: N47.51665 E19.18934

 

3, Mi a javaslat a megoldásra?

 A táblát egyszerű „elsőbbségadás kötelező” táblára cserélni. Nem egy nagy forgalmú útszakasz, a jobbra kanyarodáshoz bőven elég a lassítás, egyenesen vagy balra haladáshoz pedig az ember megáll, ha érkezik valaki keresztbe. A kötelező STOP nem más, mint pénzszedés.

 

 

4, Fotók:

 image_1.jpg

Image_1: megérkezünk a táblához a Margit utcán

 

 image_2.jpg

Image_2: annál a vonalnál kell megállni, hogy a rendőr elégedett legyen. Közben tessék kinézni az autóból mondjuk jobbra, hogy jön-e valaki!

 

 

image_3.jpg

 

Image_3: megállás méterekkel a kereszteződés előtt

 

 

image_4.jpg

 

Image_4: szemben az említett tábla. Széles, kiválóan belátható kereszteződés, már ha az embert engedik előregurulni.

 

 5, Bejelentő:

magpet

6, Lépések

Február 27-én mail ment az önkormányzatnak

Március 5: válasz a polgármestertől:

... a Baross Gábor utca, Margit utca, Arany János utcabuszközlekedéssel terhelt útvonal, ráadásul a kereszteződésben kanyarodik a Margit utcára a busz (a lakótelep felé), korábban mindig gond volt, hogy acsuklós busz nem tud bekanyarodni azok miatt az autósok miatt, akik (Ön által helyesen jelzett probléma szerint is) a gyalogátkelőhely előtt lassítvanem látják a kereszteződést, így becsorognak a Baross Gábor útra. Ezzel akadályozva a buszközlekedést. Nem egyszer voltam én is tanúja, hogy forgalmidugó alakult ki, ,mert az autós aki lakótelep felől a Margit utcáról érkezett a kereszteződésbe gátolta a csuklós busz kanyarodását, persze tolatnimár nem tudott, mert mögötte is álltak, a busz nem tudott kanyarodni, mert nem fért el, ezzel föltartotta a Baross Gábor utca forgalmát. Patthelyzet.Lassú ide oda tolatgatás, útkeresés után szabadult fel a csomópont. Erre lett az a megoldás (szerintem már jól 10 éve, de lehet hogy több is), hogy azebra elé stop táblát tettek. Így aki a Margit utcáról érkezik meg kell állnia egy pillanatra, van ideje benézni a kereszteződés közvetlen elejét,jön-e csuklós busz (meg elsőbbséget tud adni a gyalogosnak is), s ha nem akkor gurulhat előrébb és beláthatja a teljes kanyart. Nem az énintézkedésemre tették ki a stoptáblát, de egyetértek vele, mert megoldottak egy régi problémát.Mindentől függetlenül bejelentését továbbítottam az illetékes fővárosi szervhez felülvizsgálat céljából.

Még nem törődtünk bele, a felülvizsgálat eredményéről értesítést kértünk.