Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Ilyen tábla nincs a KRESZ-ben

2014.01.27

1, Mi a probléma?

Figyelmes olvasónk szúrta ki, őt idézzük. "Az 1-es villamos felújítása miatt sebességkorlátozást vezettek be többek között Angyalföldön, a Lehet u – Árpád híd között a Róbert Károly krt-on. Óbuda felé közlekedve, a Váci úti felüljáró alatt áthaladva az út jobb oldalán 2 darab, a KRESZ előírásainak nem megfelelő 30km/h sebességkorlátozást előíró tábla került kihelyezésre a felújítási munkák kezdetekor. Ahogy a képen is látszik a táblák sárga háttérszínben pompáznak, rajta piros kör, benne fekete 30-as. Valószínűleg a figyelemfelhívás miatt sárgultak meg a táblák, csak az a bökkenő, hogy ilyen közlekedési tábla NEM LÉTEZIK a hatályos KRESZ-ben, éppen ezért olyan, mint ha kint sem lennének. Jó esetben a dugó olyan nagy, hogy az “elméleti” legnagyobb megengedett sebesség (30km/h) elérése is kihívás, rosszabb esetben pedig senki nem is veszi figyelembe ezeket a sárga táblákat és az építkezés idejére lecserélt 70km/h korlátozást tartják mérvadónak.
 
Az 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól alapján lásd:
- 14. § (1) d. pont; és
- a 30. ábra."

 2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)

 

 3, Mi a javaslat a megoldásra?

 A sárga táblák cseréje szabályos sebességkorlátozó táblákra.

 4, Fotó/Videó

 arpad-hid1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

arpad-hid2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5, Bejelentő

Pécsi György

6, lépések

2014. január 16-án jeleztük a problémát a BKK-nak.

2014. január 27-én jött a pozitív válasz:

Hivatkozva a Társaságunkhoz 2014. január 16-án érkezett elektronikus levelére, tájékoztatjuk, hogy a KRESZ-ben nem szereplő sebességkorlátozás táblákat az 1-es villamos felújításához kapcsolódó ideiglenes forgalomtechnikát kialakító kivitelezővel lecseréltetjük fehér hátterű táblákra.
 
A nem szabályos tábla nem indokolja a bejelentésben említett 70 km/h sebesség alkalmazását, mivel a felújítás idejére a korábbi táblák letakarásra kerültek, így maximum a városon belüli 50 km/h sebességkorlátozás van érvényben, ennél gyorsabban a KRESZ szerint nem haladhatnának a járművek.
 
Észrevételét köszönjük, egyben kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.