Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Hiányzó felfestés Pestszentimrén

2015.06.29

1. Mi a probléma?
Pestszentimre központjában, a Nagykőrösi úton, a Dózsa György út és a Nemes utca kereszteződésében nincsenek felfestve a sávok, a felfestés már régen lekopott, pedig ha valahol, akkor itt igencsak indokolt lenne a sávok pontos meghatározása. A Nagykőrösi úton Gyál felé és Gyál felől egyenesen haladó sávokon kívül ugyanis a Nemes utca felé kanyarodó sáv és egy buszmegálló összesen négy nyomra osztja a meglehetősen keskeny útpályát, ezt azonban semmi sem jelzi az autósoknak, akiknek így jobb híján emlékezetből saccolva kell beállniuk a lámpás kereszteződésbe. A hozzávetőlegesség gyakran káoszt eredményez, hiszen ilyenkor az autók nem férnek el, a kereszteződés forgalma feltorlódik. Az már csak adalék, hogy a gyalogos átkelőhely felfestése is a feledés homályába veszett, az út burkolata pedig nemcsak itt, hanem a Nagykőrösi út teljes ezen szakaszán rettenetesen rossz, ezért egyértelműen kárt tesz az autók, buszok futóművében, és azonnali burkolatcserét indokolna.

2. Hol van a gond?

3. Mi a javaslat a megoldásra?

A kereszteződés sávjainak felfestése. De hogy ne a töredezett, málló aszfaltra fessenek rá, hogy az aztán hetek-hónapok alatt ismét lekopjon, a burkolat cseréje is indokolt.

4. Fotók

nagykorosi-savok-560-1.jpg

nagykorosi-savok-560-2.jpg

nagykorosi-savok-560-3.jpg

5. Bejelentő

Autó és Stílus

6. Lépések

2015. május 31-én jeleztük a problémát a BKK-nak.

2015. június 29-én megérkezett a BKK válasza:

Társaságunk a Budapest komplex integrált szennyvízelvezetése projekt (BKISZ) csatornázási munkálatainak befejezése után (várhatóan 2017-ben) tervezi a Nagykőrösi út burkolatának felújítását a Külső kerületi körút – városhatár közötti szakaszon. A Nagykőrösi út – Nemes utca csomópontban az útburkolat rossz állapota miatt jelenleg nincs lehetőség a tartós, hosszú távú láthatóságot biztosító, thremoplasztik kivitelű burkolati jelek létesítésére.
 
A BKK Közút Zrt. az útburkolati jeleket a fentiek miatt csak oldószeres festéssel tudja felújítani, amelyet a rekonstrukcióig évente megismételnek. Az útburkolati jelek felújítására az idei év során is sor kerül.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.