Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Gaz miatt balesetveszélyes kereszteződés a reptéri úton

2015.09.25

1. Mi a probléma?

A Ferihegyi repülőtérre vezető út és az Üllői út csomópontjánál magas gaz akadályozza az alsóbbrendű útról érkező autósok kilátását, ezért gyakoriak a balesetek. A repülőtér felől érkezve, ha balra az Üllői útra szeretnénk kanyarodni, akkor egy kanyarodósáv áll rendelkezésre. A reptéri út két menetirányát itt egy kis sziget választja ketté, ahol rendszerint magasra nő a gaz. Időnként levágják, de még ez sem elég, hiszen pillanatok alatt újra megnő, ekkor pedig az alárendelt kanyarodósávról érkezők alig látják a reptéri út kifelé vezető oldalának forgalmát. A problémát az is fokozza, hogy a kanyarodósáv enyhén emelkedik, így az itt álló autós alacsonyabbról látja a szembejövő forgalmat: elég, ha egy kicsit megnő a gaz, és már csak vakon tud elindulni a stoptáblától, ami miatt a nagy forgalmú kereszteződésben elég gyakoriak a balesetek. 2015. június 14-én délután is volt egy.

2. Hol van a gond?

3. Mi a javaslat a megoldásra?

A fűkaszálás nem jelent végleges és biztos megoldást, hiszen a gaz hamar megnő újra, és akkor ismét veszélyben vannak a kanyarodó autósok. A biztonságos megoldást az jelentené, ha a két útirányt elválasztó háromszöget, ami a képen is látható, például kőburkolattal borítanák, ami megakadályozná a gazosodást.

4. Fotók

repteri-ut-gazos-560-1.jpg
A kereszteződés a kanyarodósávban elöl álló autós szemszögéből. A szemközti sávban 70 km/órával jönnek a repülőtér felé haladó autók, a gaztól már csak az egészen közelre érő kocsikat látni - szinte vakon kell elindulni! Baleset esetén ki a hibás? A kanyarodó autós, aki nem adott elsőbbséget? Esélye sem volt, hogy belássa a kereszteződést.

repteri-ut-gazos-560-2.jpg
A kereszteződés a Google Maps utcaképén. Jól látszik, hogy a kereszteződés mindkét irányban egy kicsit emelkedik, és az is, hogy ezen a képen is magas a gaz. A Google autójának nem okozott gondot, hiszen a kamera a kocsi tetején, magasan van, de egy személyautó vezetőüléséből már nem sokat látni a szembejövőkből

repteri-ut-gazos-560-3.jpg
A problémás elválasztó rész pirossal bekeretezve. Nem fogadjuk el megoldásnak azt, ha ígéretet tesznek a gaz lekaszálására, hiszen a tulajdonságánál fogva az pillanatok alatt ismét magasra nő. A biztonságos megoldást az elválasztó rész szilárd anyaggal való beborítása jelenti

5. Bejelentő

Autó és Stílus

6. Lépések

2015. június 16-án jeleztük a problémát a BKK-nak.

2015. július 10-én megérkezett a BKK válasza:

A XVIII. ker. Ferihegyi repülőtérre vezető út - Üllői úti csomópontban a közlekedésbiztonság növelése érdekében a 100-as vasútvonal fejlesztéséhez kapcsolódóan különszintű közút-vasúti csomópont létesítését tervezi a NIF Zrt. Az új műtárgy megvalósítása során a térség jelentősen át fog épülni. A városhatár felöl az Üllői útra aluljárón keresztül lehetne eljutni a vasút és a gyorsforgalmi út szintbeli keresztezése nélkül, így a jelenlegi láthatósági problémák megszűnnének. A beruházáshoz szükséges építési engedélyeket a NIF Zrt. tudomásunk szerint beszerezte.
 
Az átmeneti időszakban a növényzet gyakori ritkításával tudjuk a láthatósági háromszöget biztosítani. Felkértük a megbízásunkból forgalomtechnikai üzemeltetést végző BKK Közút Zrt.-t, hogy a tárgyi terület kaszálásáról sűrűbb időközönként gondoskodjanak.

2015. szeptember 25-én ismét írtunk a BKK-nak, hiszen azóta újra magas gaz lehetetleníti el a kilátást, balesetveszélyt okozva. Az első kép szeptember 9-én, a második 22-én készült, látszik, hogy szépen gyarapodik a gaz, a második képen könnyen kitakar több autót is.

repteri-ut-gazos-560-4.jpg

repteri-ut-gazos-560-5.jpg

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.