Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Forgalomnövelés - feleslegesen?

2016.04.22

1. Mi a probléma?

Olvasónk levele:

"Az elmúlt hetekben, hónapokban hatalmas, kilométeresre duzzadt kocsisorok kígyóznak a Ferihegyi gyorsforgalmi úton a Vecsés Nyugat megállójától Ferihegy 1 megállójáig.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság megállójánál és a D Porta megállónál lámpák vannak és ezek folyamatosan váltanak, függetlenül attól, hogy valaki keresztül megy vagy sem. A gyalogátkelőnél gombbal nyomva lehet jelezni ha át akarnak kelni a gyalogosok, de ettől függetlenül is folyamatosan vált a lámpa. Hatalmas dugót generál ez a két lámpa. ( De legfőképp a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság lámpája.)

Ahogy elhagyjuk a D portát a dugó fellazul és folyamatos haladás indul be, amit még a Ferihegy 1-es lámpa még jobb beállítása tudna még folyamatossá tenni."

2. Hol van a gond?

3. Megoldási javaslat

"A Repülőtéri Rendőr igazgatóság lámpáját érdemes lenne folyamatos zöldre állítani, a gyalogátkelés megoldható a jelzőberendezéssel jelezve. Ami még problémaként felmerül az a Repülőtéri Rendőr igazgatósághoz Budapest felől érkezők és bekanyarodók áthaladásának a megoldása. Ez jelenleg úgy tűnik, hogy a folyamatos lámpaváltással lett megoldva. (Ez a dugó vélhető oka.) Ha itt elhelyeznének egy érzékelőt, akkor csak indokolt esetben váltana, ezzel elő lehetne segíteni a folyamatos haladást az agglomeráció felől és megelőzni a kilométeres dugókat. Ugyanezt a megoldást érdemes alkalmazni a D portai átkelőre."

4. Fotó

gyorsf.jpg

5. Bejelentő

Olvasói levél

6. Lépések

2016. április 22-én továbbítottuk az ügyet a Budapest Közút zRt-nek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.