Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Feloldó tábla után sebességkorlátozás

2014.02.13

1, Mi a probléma?

Olvasónk leírása szerint "már több, mint 2 éve korlátozzák 40 km/h-ra a sebességet egy olyan útszakaszon, ahol a józan paraszti ész szerint nem lenne erre szükség.
A Gyömrői úton, a repülőtér irányából a belváros felé haladva az Alpár u. után, a buszmegállót követően egy felesleges 40 km/h korlátozás van érvényben, egészen a Gyula utcáig.
A KöKi Terminál építkezésekor a Gyömrői útról felhajtási lehetőséget biztosítandó egy felhajtót építettek a Ferihegyi gyorsforgalmi útra a BKV autóbuszainak a Gyula u. buszmegálló vonalában. A felhajtási lehetőséget a külső forgalmi sáv buszmegálló öbölbe történő elhúzásával oldották meg. Emiatt a buszmegálló/felhajtó előtt jogos a 40 km/h korlátozás. A sávelhúzás végén kihelyeztek egy feloldó táblát, s eddig rendben is a történet.
Azonban valaki, valamiért a feloldó tábla után kihelyez(tet)ett egy újabb 40 km/h korlátozó táblát, a feloldó tábla után kb. 20-25m-re. Ennek hatálya a Gyula utcáig, azaz további kb. 80-90m-ig tart. Kérdés, hogy miért van erre valójában szükség? A Gyula utca forgalma nem igen több napi 10 db autónál, az útszakasz jól belátható, zebra, iskola, más veszély okozó tereptárgy nincs a közelben!"
 
 2, Hol van a gond?
(Budapest, X. kerület, Gyömrői út a belváros irányába, az Alpár és Gyula u. között)

3, Mi a javaslat a megoldásra?

A feloldó táblát követően  a “második” kb. 20-25m-re kihelyezett 40km/h korlátozó tábla leszerelése, mivel nem indokolja semmi az ottlétét. A Gyula utca forgalma elhanyagolható és nincs a közelben sem gyalogátkelő hely, sem olyan forgalmi helyzet, ami miatt a sebességkorlátozásra szükség lenne.

4, Fotók:

gyomroi-befele560-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gyomroi-befele560-2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gyomroi-befele560-3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5, Bejelentő:

Pécsi György

6, Lépések:

2014. január 23-án jeleztük a problémát a BKK-nak.

2014.február 7-én jött a válasz:

"Társaságunkhoz 2014. január 23-án érkezett elektronikus levelével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a hivatkozás tárgyi helyszínén, a Ferihegyi repülőtérre vezető útra történő felhajtási lehetőség a KÖKI Terminál kivitelezéséhez kapcsolódóan a tömegközlekedési viszonylatok számára került kialakításra. A beruházás megvalósítását követően is indokolt a felhajtó megtartása. A Gyömrői úton a felhajtó után található 40 km/h-ás sebességkorlátozó tábla azonban nem része a felhajtóhoz tartozó forgalomtechnikai jelzésképek rendszerének, ezért Társaságunk illetékes munkatársai gondoskodni fognak annak eltávolításáról.
 
Szíves türelmüket, valamint tájékoztatásunk elfogadását kérjük."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.