Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Félig elfordított és kinthagyott táblák a Nagykőrösi úton – frissítve

2014.03.31

1. Mi a probléma?

Budapesten a Nagykőrösi úton a Pestszentimre-felső vasútállomás után a városközpont felé tartva egy használaton kívüli vasúti átjáró után útépítés és 30 km/órás sebességkorlátozás táblák vannak kint, noha már egy ideje nem folyik munka az úton. Nem sokkal később egy újabb tábla, egy 40 km/órás sebességkorlátozás, de csak félig elfordítva: vajon érvényesnek vagy elfordítottnak számít? Bónusz: a szemközti sávra érvényes ugyanilyen 40-es táblát viszont sikerült 180 fokban elfordítani, így ebből az irányból tökéletesen látszik.

2. Hol van a gond?

3. Mi a javaslat a megoldásra?

Ha nincs útépítés, akkor az úton folyó munkák tábla és a 30 km/órás sebességkorlátozás eltávolítása, illetve a 40-es táblák egyértelmű elfordítása vagy eltávolítása. A használaton kívüli vasúti átjáró rendezése is jó lenne.

4. Fotók

nagykorosi-forditott-580-1.jpg
Az útszakasz egy használaton kívüli vasúti átjáróval indul...

nagykorosi-forditott-580-2.jpg
A KRESZ szerint a középső tábla azt jelzi: "az úttesten vagy annak közvetlen közelében útjavítási, karbantartási vagy egyéb hasonló munkálat folyik".

nagykorosi-forditott-580-3.jpg
De nem folyik.

nagykorosi-forditott-580-4.jpg
A 40-es tábla most el van fordítva, vagy nincs elfordítva? Szemben a gyalogátkelőhely utáni 40-es tábla viszont ebből az irányból tökéletesen látszik...

5. Bejelentő

ÉKKE

6. Lépések

2014. február 21-én jeleztük a problémát a BKK-nak.

2014. március 7-én megérkezett a BKK válasza:

Társaságunkhoz 2014. február 21-én érkezett elektronikus levelével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a jelzett terület – míg a forgalomba helyezési eljárás be nem fejeződik – munkaterületnek minősül, ahol a forgalmi rend kialakításáért a kivitelező felelős. A műszaki átadás-átvételi eljárás megkezdésekor Budapest Főváros Kormányhivatalának Közlekedési Felügyelősége a Piac kérésére ahhoz hozzájárult, hogy a munkaterület elbontásra kerüljön, de a forgalomba helyezésig kérte az ideiglenes jelzések megtartását.
Bejelentését követően egyeztettünk a Felügyelőség munkatársával, aki hozzájárult az ideiglenesen kint lévő táblák elbontásához, amiről a kivitelezőt értesítettük. A zavaró ideiglenes jelzések elbontásáról a kivitelező intézkedik.

nagykorosi-forditott-580-5.jpg

A jelzett útvonalon néhány napja a forgalmi rend változás táblák alatt az útépítés és a 30 km/órás sebességkorlátozást jelző táblákat valóban leszerelték mindkét irányból. Köszönjük!

nagykorosi-forditott-580-6.jpg

A cikkben is jelzett, félig elfordított 40 km/órás sebességkorlátozást jelző tábla azonban jelenleg is ebben a félig elfordított állapotában van, bizonytalanságban tartva az autósokat, hogy ebben a formájában érvényben van-e vagy sem. Erre ismét felhívtuk a BKK figyelmét.

2014. március 27-én a félig elfordított 40-es táblával kapcsolatban végre döntöttek: 90 fokban elfordították, így már nem látható a belváros felé vezető sávban.

nagykorosi-forditott-580-7.jpg

De! Néhány száz méterrel tovább, a szembejövő oldalnak szánt 40-es táblát sikerült 180 fokkal elfordítani úgy, hogy az most a belváros felé vezető oldal számára látszik. Erre ismét felhívtuk a BKK figyelmét.

nagykorosi-forditott-580-8.jpg

2014. március 31-én a 40-es táblákat végre a helyükre fordították, köszönjük a figyelmet!

nagykorosi-forditott-580-9.jpg

nagykorosi-forditott-580-10.jpg

2014. április 8-án a BKK szövegesen is megírta az eredményt:

Társaságunkhoz 2014. március 7-én, valamint március 27-én érkezett elektronikus leveleivel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy bejelentésére tekintettel a kivitelezőt ismételten felszólítottuk a munkaterületen az ideiglenes jelzések teljeskörű megszüntetésére (sárga ragasztott burkolati jelek megszüntetése, 40 km/h sebességkorlátozás tábla irányba forgatása).

Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a jelzett sebességkorlátozás jelzőtáblák és az alattuk található időkorlátozásra utaló kiegészítő táblák jóváhagyott terv szerinti irányba fordítása 2014. március 29-én megtörtént.

Köszönjük, hogy segítő szándékú észrevételével megtisztelte Társaságunkat, egyben kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Záróvonal

(Gábor, 2014.03.27 16:55)

Kedves Roland! A legújabb képeken úgy tűnik, a sárga záróvonal is eltűnt, a táblák irányát azonban még mindig nem sikerült tökéletesen belőni...

Észrevétel

(Roland, 2014.03.10 15:33)

Érdeklődnék, hogy a sárga vonalat nem kellene eltüntetni? Mivel így elég érdekes szabályosan besorolni a balra kanyarodó sávba.