Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Felesleges 50-es korlátozás a Nagykőrösi úton

2012.06.19

1, Mi a probléma?

A bejelentés szövege: "Ha beérünk Budapestre, a táblától kezdve 70 km/h a megengedett sebesség. A Határ út és a Budapest-tábla között félúton kezdődik az 50 km/h-s szakasz, ahol rendszeresen mérnek is a rendőrök. Korábban ezt az 50-es korlátozást a Wekerlei lakóházak zajterhelése miatt vezették be. Nemrég, kb 1 éve viszont teljes hosszon elkészült a zajvédő fal, tehát ez az indok megszűnt.
Mondanom se kell, kitalálták, miért írok: természetesen a 50-es korlátozást nem oldották fel, és továbbra is mérnek...
(Megjegyzés: A Határ úti felüljárótól egészen az ecseri úti lámpáig ismét 70 km/h a megengedett)"

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)

M5-ös autópálya, budapesti bevezető szakasza (Nagykőrösi út).


Nagyobb térképre váltás

3, Mi a javaslat a megoldásra?

A korlátozás feloldása, a megengedett sebesség 70 km/órára emelése

5, Bejelentő

Kovács József

6, lépések

Június 19.: jeleztük a problémát a BKK-nak

Július 09.: Válasz érkezett a BKK-tól: "zajvédőfal tervezése során 50 km/órás megengedett sebességet vettek figyelembe, erre lett méretezve a fal.

A zajvédőfal megépítése után az ellenőrző méréseknél az 50 km/órás sebesség mellett elfogadhatóak lettek a "zajértékek", de magasabb sebességnél, egy esetlegesen bevezetendő 70 km/órás sebesség mellett ezen értékek ismét átlépnék a megengedett maximális értéket, így tekintettel erre a sebességhatár nem növelhető."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

milyen cím?

(Farkas István, 2016.11.08 09:34)

Engem is itt b*sztak meg. Én csak azt nem értem, ha zajvédő fal épület, hogy lehet, hogy nem 70 km/h-s sebességet vettek figyelembe? Kb. 2% költséget, ha megtakarítottak vele.

Tipikus látszat intézkedés a fal, mert ezek szerint nem sokat ér. Optikai zajgátlás :)

nem biztos hogy felesleges!

(Leslee, 2014.11.07 21:16)

http://tuke.blog.hu/2013/08/26/sebesseg_korlatozasok_okai_1_resz_atereszto_kepesseg_novelese

Komcsi időket idéző hamiskás kifogás

(Mágus Lala, 2013.11.20 05:35)

Legtöbbször a legegyszerűbb okra kell gondolnunk: simán elfelejtkeztek az illetékesek táblacseréről, a fiúk pedig megszokták a helyet, és szeretnek elpunnyadni ott a jó hűvösben.

Abszolút logikátlan, amikor a kifelé menők 70-nel szabályosan haladhatnak, a befelé közlekedőket meg elárasztják bírsággal.
50-es tempóra ezek szerint a város valamennyi főútján milliárdos zajvédő falakat kellene felhúzni?
Az Üllői úton nincsen zajvédő fal, mégis 60-as tábla van a JA Lakótelep teljes hosszában. (Nem ám megszüntetni bosszúálló komiszárok!)
Legjobb valószínűleg az lenne a sunyi, alattomos, bűnözőgondolkodású jagellóknak, ha 20-30 méterenként váltakozna a sebességkorlátozás, esetleg hirtelen felbukkanó tábláik lennének, mint a lövészeten, akkor lépten-nyomon tudnának kaszálni.
Ilyen tendenciák mellett hamarosan megtapasztaljuk azt is, hogy beáll az útkereszteződésbe trafizni a sutykó-butykó, mert azt hallja a lángelme főnökétől, hogy az útkereszteződés feloldja a táblával jelzett, megengedett sebességet.

Ki bírságolja meg a járdán, a zöld területen, vagy a forgalommal szemben álló, trafizó sztahanovista törvényen kívülit (hogy fordul meg egyáltalán a Nagykőrösin)? Ennyire fontos a lehúzás, hogy súlyos szabálysértések elkövetésével is meg kell valósítani? Így mutat követendő példát a magyar kakastollas? Tök mindegy, hogy milyen kormány van hatalmon, ez a pökhendi, handabandázós janicsár réteg sosem változik meg?

Re: Komcsi időket idéző hamiskás kifogás

(Manus, 2013.11.22 05:06)

Sem logika, sem igazságérzet nem lelhető fel a szerv gondolkodásában. Kezdetleges droidok ők...

1107 Budapest Somfa köz 13

(Sventek Géza, 2013.11.16 10:01)

Adódik a kérdés,miért 50 km/órás sebességre tervezték a zajvédő falat?
Sok okos nem jött rá hogy az így nem jó. Cseréljék le, építsék át,vagy valamit csináljanak vele hogy az 70 km/órás sebesség mellet is védje a lakókat a magas zajtól.