Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Egy év alatt elkopott az eredmény a Vágóhíd-Soroksári sarkon

2013.03.19

1, Mi a probléma?

Egy forgalmas fővárosi kereszteződésben 2012. februárjában egyesületünk elérte, hogy táblával és friss felfestésekkel jelzett új besorolási rendet alakítson ki a Budapesti Közlekedési Központ. (Az eset dokumentációja ide kattintva olvasható.) Egy év után a helyzet ziláltabb itt, mint valaha. Szomorú tulajdonsága a magyar közintézményeknek, hogy akármilyen drága pénzen is veszünk meg vagy csinálunk meg valamit, fenntartani, állagot megőrizni valahogy ritkán sikerül. A bejelentést új tagunktól, Autó és Stílusos újságíró kollégánktól kaptuk, aki mit sem tudott az előzményekről, csak a mai helyzetet konstatálta:

"A Vágóhíd utcáról a Soroksári felé haladva három sáv közül választhat az autós. A két bal oldaliból balra, a jobboldaliból jobbra lehet kanyarodni a Soroksárira, ez tiszta sor. Egyenesen a Lechner Ödön fasor (Nemzeti Színház, Művészetek Palotája, irodaházak) felé viszont vajon melyikből lehet? A kelleténél jobban  elfordult tábla szerint a középsőből, az első felfestés szerint (ahol a Logan parkol a képen) a jobb oldaliból, aztán a festés iselbizonytalanodik, mindkét sávban dereng egy előre mutató nyíl. Bent a kereszteződésben pedig a középen haladókat vezeti "szamárvezető" csíkozás egyenesen, ami reggelente, a nagy forgalomban lámpaváltásonként legalább egy félreértést, dudálást, anyázást jelent. Érdemes lenne a helyzetet egyértelmű festéssel, táblázással rendezni."

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)


Nagyobb térképre váltás

3, Mi a javaslat a megoldásra?

A megnyomott tábla helyreállítása, a kétértelmű felfestések felmarása, újrafestés időtállóbb festékkel.

4, Fotó/Videó

vh21.jpg

A besorolás rendjét jelző táblát egy nagy jármű fordíthatta keresztbe 

vh22.jpg

Össze-vissza felfestések

vh23.jpg

5, Bejelentő

Csordás Gábor

6, lépések

2013. március 19-én jeleztük a problémát a BKK-nak.

2013. április 18-án május 15-ig bezárólag ígérték a jelek felmarását és újrafestését. Az eredményt májusban ellenőrizzük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A javítás megtörtént!

(Csordás Gábor, 2013.05.27 17:53)

Az ígéreteknek megfelelően a régi burkolati jeleket eltűntették és az újakat felfestették, sőt, még az elferdült közlekedési táblát is helyre tették. A probléma megoldva!