Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

BP. XI. kerület, furcsa kereszteződés

2015.02.07

1. Mi a probléma?

Évtizedek óta lakom Kelenföldön. A környék anomáliái közül a legizgalmasabb a Galvani út- Szerémi út kereszteződése, a Budafoki út felé haladva. A kereszteződés előtt tábla jelzi, hogy két sáv balra kanyarodik a Szerémi útra a Rákóczi híd felé, a külső sáv pedig a Budafoki út felé egyenesen, illetve jobbra Budafok irányába tart.

img_2222.jpg

 

DE: a külső, egyenesen haladó sávra egy enyhe balkanyar után lehet haladni, mivel a középső (balra kanyarodó) sáv nyomvonala egyenesen, ebbe a sávba vezet!

 

Rengetegszer voltam tanúja fékezéseknek, komoly szidalmaknak, majdnem ütközéseknek, mivel sokan egyenesen haladnak (haladnának) tovább, szabálytalanul a belső sávból!  Érthetetlen számomra, hogy az út korszerűsítésekor, erre miért nem figyeltek?

2. Hol van a gond?

3. Mi a javaslat a megoldásra?

A középső járdasziget átépítésével biztosítani lehetne, hogy a jobb szélső sávból ténylegesen egyenes vonalban haladhassanak tovább az autók a Duna irányába valamint feltűnőbb elválasztást alkalmazni a balra kanyarodó sáv és az egyenesen halad között.


Az Andor utca 9. egy hatlépcsőimg_2218.jpgházas nagy panelépület az Egér úton, melynek mindkét oldalán egy-egy merőleges utca érkezik és csatlakozik be az új Egér útba.( Albert utca, Rácz László utca) Mindkét utca torkolata előtt kb. 15 méterrel, két elég magas kockakőből kialakított fekvőrendőrt csináltak, teljesen feleslegesen.

Megmagyarázhatatlan, miért zavarják a forgalmat! Az Albert utcában van egy másik ilyen építmény a második panelház vonalában, az jogos, ott egy óvoda üzemel. Szintén található ezzel párhuzamosan a Rácz László utcában is egy másik, de az felesleges. Sebó Gábor

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

1119 Budapest, Andor utca 9/a

(Sebó Gábor, 2017.02.28 16:08)

Jubilálunk! Két év telt el, válasz az illetékesektől nem érkezett !!??