Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Bokrok takarják az 50-es táblát az egyik kedvenc traffipax-helyszínen - levágták

2014.08.04

1. Mi a probléma?

Sokat írtunk már a Nagykőrösi és Gyáli út belváros felé vezető szakaszáról, ahol az addig hosszan tartó 70 km/órás szakaszt egy rövid részen, a Lukoil kútnál 50 km/órás sebességkorlátozás töri meg. A kérdést, mi szükség az 50-es táblákra, már korábban feltettük a BKK-nak, szerintük az Ecseri útról kanyarodók és a benzinkúthoz kitérők közös felzárkózó és lehajtó sávja indokolja a sebességkorlátozást.

A helyszínen, a benzinkút tövéből a rendőrség gyakran végez sebességellenőrzést. A helyzetet bonyolítja, hogy a Nagykőrösi és Gyáli utak osztott pályás, gyorsforgalmi szakaszán, a sávokat elválasztó részen ismét megnőttek a bokrok: a sűrű ágak az útra lógnak, és a táblákat is eltakarják. Természetesen az 50-es táblát is.

2. Hol van a gond?

3. Mi a javaslat a megoldásra?

Ha már maradnia kell az 50-es táblának, akkor legalább legyen látható! Az illetékeseknek javasoljuk, hogy a körúttól egészen a használtautó-piacig menjenek végig oda-vissza a gyorsforgalmi szakaszon, és tegyék rendbe a bokrokat a sávok szélén és a sávok között is!

4. Fotók

gyali-50-bokrok-560-3.jpg
A képen egy 50-es táblát rejtettünk el.

gyali-50-bokrok-560.jpg
A bokroktól alig látszik, pedig a benzinkútnál gyakran áll traffipax

gyali-50-bokrok-560-2.jpg
Minden évben ugyanez a helyzet...

gyali-50-bokrok-560-4.jpg
Az M5 ki- és bevezető teljes szakasza megérett a sövényvágásra

5. Bejelentő

ÉKKE

6. Lépések

2014. június 25-én jeleztük a problémát a BKK-nak.

2014. július 10-én a tábla előtti ágat levágták, de azóta is ott hever, és a sövény többi része is gondozatlan.

2014. július 11-én megérkezett a BKK válasza:

Tájékoztatjuk, hogy intézkedtünk a növényzet ritkításáról és ezáltal a jelzőtáblák láthatóságának javításáról. A közúti forgalom számára a menetirány szerinti bal oldalon elhelyezett jelzőtáblák csupán a közúti jelzések ismétlésére szolgálnak, melyek célja a táblán közölt információ megerősítése a járművezetők számára.

A dolog érdekessége, hogy ezen a helyen csak a bal oldalon található 50-es tábla, a vele egy vonalban lévő jobb oldali oszlopon főútvonal és megállni tilos tábla van. Erre, és az útszakasz más részein a bokroktól továbbra sem látható táblákra felhívtuk a BKK figyelmét.

2014. augusztus 4-én megérkezett a BKK válasza:

Tájékoztatjuk, hogy forgalomtechnikai felülvizsgálatot végzünk az M5 autópálya bevezető szakaszán annak érdekében, hogy felmérjük a hiányzó táblákat, valamint a növényzet állapotát. Ez alapján intézkedünk a szükséges táblák pótlásáról és a növényzet további ritkításáról.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.