Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Bent ragadnak az autósok a romos állapotú villamos-átjáróban - felújítják (mégsem?)

2016.04.08

1. Mi a probléma?

A IX. kerületben, a Lechner Ödön fasor és a Soroksári út közötti útátjáró (a Tóth Kálmán utcánál) jó ideje rossz állapotban van. A villamossínek körüli gumiágyazat és az út aszfaltja nincs szintben, és több helyen hiányos az aszfalt. A villamossínek melletti lefolyóról pedig hiányzik a burkolat. Az autók ezért nagyot zökkennek átkeléskor, illetve csak nagyon lassan tudnak átkelni a kereszteződésen, ami a feltorlódásukat okozza. Az autós a zöld jelzésen behajt a kereszteződésbe, de az átkelő állapota miatt lassít, miközben keresztben szabad jelzést kap a villamos, a mögötte feltorlódó autók pedig feltartják a Soroksári út zöld jelzést kapó forgalmát is, ami balesetveszélyes.

A probléma nem mai, hiszen a jarokelo.hu oldal tagjai már 2013. február 13-án jelentették a BKK-nak, aki június 17-én jelezte, hogy kijavította a hibát és az átjáró jó állapotban van. Néhány kátyút valóban betömtek, de a helyzet ezzel nem javult. A jarokelo.hu oldalon 2013. szeptember 1-jén ismét jelezték a problémát. A BKK szerint az átjáró jó állapotban van, a kérdéses lefolyó pedig, amelyről hiányzik a fedél, a IX. kerületi önkormányzat kezében van. Az önkormányzat válasza szerint a lefolyó a vágány tartozéka, ezért a BKK felelőssége. Még egy ilyen kör lefutott: a BKK szerint a lefolyó akkor is az önkormányzaté, az önkormányzat szerint pedig akkor is a BKK-é. A BKK végül 2014. június 22-én azt állította, hogy a rácsok pótlása a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. illetékessége, és kérik a helyreállítást. Azóta semmi nem történt.

Az átjáró gondjai nem oldódtak meg, sőt, az átkelés még nehezebbé vált. Sínsüllyedés lehet, hogy nincs, és a villamos gond nélkül jár az átkelőn, de az autós átjáró koránt sincs jó állapotban, ahogyan írják, az erről való meggyőződéshez pedig elég csak átkelni egyszer autóval is az átjárón. A sínek körüli gumiágyazat és az aszfalt között (ahogyan a mellékelt képeken is látszik) jelentős szinteltérések tapasztalhatók, amelyek kárt tesznek az autókban, és lelassítják az átkelést. Ráadásként a lefolyóról továbbra is hiányzik csaknem az összes rács, ami még nagyobbat üt az autókon. Az egyik lefolyót kővel rakták ki, a másikat aszfalttal próbálták foltozni, de egyik sem jelentett megoldást a problémára. Az egész autóátjáró rossz állapotban van, és folyamatosan rongálja a naponta arra járó autók futóművét, amit az autósoknak vajon ki fog megtéríteni?

2. Hol van a gond?

3. Mi a javaslat a megoldásra?

Az egymásra mutogatás, a síneket körülvevő gumiágyazat és az aszfalt melletti rések betömése, a rács nélküli lefolyó kővel való kitöltése, vagy aszfalttal való betömése helyett az átjáró teljes javítása szükséges, mivel az jól látszik, hogy az aszfalt már több helyen is süllyed a sínek körül, ezért az átkelő állapota egyre rosszabb lesz.

4. Fotók

soroksari-atjaro-1.jpg

soroksari-atjaro-2.jpg

soroksari-atjaro-3.jpg

soroksari-atjaro-4.jpg

soroksari-atjaro-5.jpg

5. Bejelentő

ÉKKE

6. Lépések

2014. október 25-én az ÉKKE is jelezte a problémát a BKK felé.

2014. november 21-én megérkezett a BKK válasza, amiben mossák kezeiket. Úgy tűnik, nem értik a problémát, hiszen csak annyit írtak, hogy a csatornafedél nem az ő felelősségük, holott a bejelentésben korántsem csak arról esett szó. A levelük szó szerint:

Korábbi válaszunkat fenntartjuk, nem a BKK Zrt. vagy a BKV Zrt. illetékessége az említett átjáró műszaki állapota. A bejelentésben említett Lechner Ödön fasornál lévő útátjáró vízelvezető rácsainak pótlása a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. illetékessége, az észrevételt részükre továbbítottuk 2014. július 18-án. Kérjük, észrevételével a nevezett társaságot keresse fel az ügy érdemi vizsgálata céljából.

2014. december 19-én megérkezett a BKK rövid válasza:

2014. november 21-én érkezett levelét továbbítottuk a BKV Zrt. részére. Tájékoztatásuk szerint 2015 első félévében tervezik az átjáró felújítását.

Éljen!

Az örömünk nem felhőtlen, ugyanis:

2016. április 8-áig még mindig nem történt meg az átjáró felújítása, sem 2015 első félévében, sem a másodikban. A sínek között az út továbbra is hepehupás, ami miatt az autók csak zötykölődve, lassan tudnak átkelni, a keresztben érkező villamos szabad jelzést kap, amikor az átjáró állapota miatt még autók araszolnak át rajta. Az aktuális képeken látható, hogy a helyzet cseppet sem jobb, mint másfél éve. Az ominózus csatornát pedig nagyon szakszerű és esztétikus módon öntötték ki egy kis aszfalttal, természetesen ez sincs szintben. A problémát újraküldtük a BKK-nak, várjuk a reakciót.

soroksari-atjaro-6.jpg

soroksari-atjaro-7.jpg

soroksari-atjaro-8.jpg

soroksari-atjaro-9.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.