Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Beljebb hozni a zebrát a Thököly úton

2013.11.07

1, Mi a probléma?

 A Thököly és Hungária sarkán, Zuglóból kijövet úgy kell(ene) jobbra fordulni a Hungáriára, hogy az ember lefordul előbb a Francia útra. Ugyanakkor mindig van néhány autós, aki ezt nem így teszi, nyilván nem ismeri mindenki a járást. Valószínűsítjük, hogy a kamionok miatt fullra nem is lehet megtiltani a jobbra kanyarodást a Hungária sarkán. Bejelentőnk szerint viszont ők a villamos felől érkező sok gyalogos miatt sokáig nem tudnak befordulni - amivel az egyenesen menő iszonyat tömeget (hiszen Zuglóból csak 3 helyen lehet kijönni) visszafogják.

2, Hol van a gond? (pontos cím, km-szelvény, netán gps-koordináta)3, Mi a javaslat a megoldásra?

Ha a zebra beljebb kerülne, akkor 1-2 autó simán elférne úgy, hogy a gyalogosok is mehessenek, meg az autók is mehetnének 2 sávon tovább egyenesen.

4, Fotó/Videó

thokoly560.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5, Bejelentő

S. Endre

6, Lépések

2013. október 11-én jeleztük a problémát a BKK-nak és a kerületi önkormányzatnak.

2013. november 7-én az alábbi válasz érkezett a BKK-tól:

A helyszíni tapasztalataink szerint nagyon minimális a Thököly út – Hungária körút kereszteződésében a jelzett irányban jobbra kanyarodó járművek száma. A kanyarodás kifejezetten nem tiltott, mert nagyobb méretű járművel nem járható a Francia úton és a parktúloldali úttesten át vezető útvonal. Ahhoz, hogy 1 (melléállva esetleg 2) autó elférjen a gyalogosok számára elsőbbségadás közben a Thököly úti forgalom akadályozása nélkül, legalább 5 méterrel kellene áthelyezni a gyalogátkelőhelyet. Ez a felfestések módosításán kívül egy jelzőlámpaoszlop áthelyezésével járna, egy új jelzőoszlop kihelyezését igényelné a szükséges alépítményekkel együtt. Mivel a gyalogátkelőhely Hungária körút Kerepesi út felé vezető úttestét keresztező szakasza a vastag fa miatt nem tolható el, a gyalogátkelőhelyben a járdaszigeten egy iránytörés keletkezne, ami többlet átkelési úthosszt jelent. Továbbá az átkelőhely kikerülne a gyalogosok természetes útvonalából, ami a gyalogosok számára hátrányos lenne. Ha a jobbra kanyarodó forgalom és annak akadályozó hatása jelentős, akkor ezek a hátrányok és költségek vállalhatók, de az itteni csekély jobbra kanyarodó forgalom mellett ezt nem tartjuk indokoltnak.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.