Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Balesetveszélyes kereszteződés a III. kerületben

2013.08.17

1, Mi a probléma?

A Montevideo-Szépvölgyi alsó kihajtásánál a zebra és a buszsáv miatt gyakorlatilag lehetetlen szabályosan kihajtani, az autós szükségszerűen a zebrán áll meg, ami forgalmi okból tilos. Meg jogosan bosszantja a gyalogosokat, aki viszont akadályozzák a kihajtani szándékozó kocsikat. Így sem jó, úgy sem jó.

Persze a zebrán álló sofőrök is alig látják a lentről érkező forgalmat a balról parkoló kocsik miatt (márpedig reggel és délután kimondottan zsúfolt a Szépvölgyi mindkét irányba). Nem csak szabályosan kihajtani nehéz, hanem csúcsforgalomban egyáltalán kihajtani.

De ennyivel nincs vége a kereszteződés betegségeinek: a zebra felfestése, valamint az egyéb útburkolati jelek lekoptak. Például az a járműforgalom elöl elzárt terület, amire jellemzően rákanyarodnak a Kolosy tér felé igyekvő autósok. Ez nyitja meg a kezdődő buszsávot, ebbe kanyarodnak be szabálytalanul az autósok, mert a külső sáv sokszor álló kocsisor a Kolosy felé. Oda még csak be sem tudják engedni az autósok a társaikat, mert a reggeli-délutáni csúcs idején dugig van.

2, Hol van a probléma?

 

 3, Mi a javaslat a megoldásra?

 Több iránbya el lehetne indulni.

a, Terv: beljebb kell hozni a zebrát, így nem állnak meg rajta a kocsik, és a gyalogosok sem akadályozzák az autók kihajtását. Emellett fontos, hogy egy parkolóhelyet meg kell szüntetni a Szépvölgyin, hogy valamennyire ki lehessen látni lefelé.

b, Terv: a Montevideo egyirányúsítása felfelé, a fenti lámpa átállítása a megnövekedett terhelésnek megfelelően, így vissza lehetne adni az útszéli parkolóhelyeket legalább az egyik oldalon.

A lekopott útburkolati jelek felfestése.

4, Fotók:

montevideo1-560.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

montevideo2-560.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

montevideo3-560.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 5, Bejelentő

ÉKKE.

6, lépések

2013. augusztus 17.: jeleztük a problémát a BKK-nak, valamint a III. kerületnek, egyúttal megoldást kértünk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.