Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A Ferihegyi Repülőtérre Vezető út rendezése

2016.07.04

1, Mi a probléma?

Ezen az úton minden, a túlkorlátozott és a veszélyesen gyors szakaszok váltják egymást, hektikus előzési tilalmakkal végig.

2, Hol van a gond?

A teljes reptéri gyorsforgalmi utat át kellene gondolni.

3, Javaslatunk a megoldásra

A Vezess.hu olvasói körében végzett kérdőíves felmérés eredményével megerősítve: "legyen a sebességhatár a városból kifelé az Üllői út és a KÖKI közti szakaszra 60 km/h, a KÖKI és a Ferihegy 1 közötti szakaszon egységesen 80 km/h, végig kitáblázva és a gyorsforgalmi utáni Üllői úti szakaszra is kiterjesztve. Visszafelé pedig szintén a megelőző Üllői úti sebességhatár 70 km/h-ra emelése után a gyorsforgalmin a reptéri busz betéréséig 80 km/h, utána az Üllői útig 60 km/h a limit"

( http://www.vezess.hu/magazin/2016/06/08/aszfaltozott-allatorvosi-lo-bajok-a-ferihegyi-gyorsforgalmival/ )

4, Fotó, videó

5, Bejelentő

ÉKKE

6, Lépések

2016. 06. 14.: megosztottuk bajainkat a Budapest Közúttal

2016. 06. 17.: válasz:

A XVIII. kerület Ferihegyre vezető út felülvizsgálatát a helyszínhez kapcsolódó korábbi bejelentések nyomán megtettük és ezt követően úgy találtuk, hogy a forgalombiztonságot és a forgalom egyenletes lefolyását legjobban az szolgálná, ha a jelenleg is érvényben lévő 90 km/h-s sebességkorlátozást jelzőtáblákkal megerősítenénk. Az intézkedést követően várhatóan kevesebb olyan járművezető lesz az említett szakaszon, aki a sebességkorlátozás nem ismerete miatt indokolatlanul lassú haladási sebességet választ meg, így a járműforgalom lefolyása egyenletesebb lesz és mérséklődik a közúti konfliktusok száma.

Üdvözlettel:

BUDAPEST KÖZÚT Zrt.

Forgalomtechnikai Igazgatóság

2016. 06. 17.: még aznap visszakérdeztünk, hogy mikor várható a változtatás (ami ugyan nem egyezik meg a mi javaslatainkkal, de kétségkívül jó irányba tett lépés).

2016. 06. 30.: újabb válasz:

Tisztelt Rácz Úr!

A forgalmi rend módosításához forgalomtechnikai terv készítése szükséges. Társaságunk megkezdte a tervezési feladatot. A tervek elkészítését követően azokra forgalomtechnikai kezelői hozzájárulás megadása szükséges, és csak a fentieket követően kerülhet sor a kivitelezésre.

Várhatóan a forgalmi rend módosítására az idei év III. negyedévében sor kerül. A kivitelezésig kérjük szíves türelmét.

Köszönettel:

BUDAPEST KÖZÚT Zrt.

Forgalomtechnikai Igazgatóság

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.