Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

20 méteren belül dupla lámpa

2014.04.28

1. Mi a probléma?

Az alábbi kép magáért beszél, Repülőtér „D” porta (buszmegálló táblája igazolja) . Minek kell dupla lámpa? Védeni kell egy 20 méteres szakaszt? - kérdezi bejelentőnk. 

Jobbra sem kell lámpa, mert ott 50 méter múlva sorompó van és csak az alkalmazottak mennek arra (vasúti sín van, ami már vagy 20 éve nem üzemel).

2. Hol van a gond?

ferihegyi-ut-2-lampa-terkep.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3, Mi a teendő?

Megvizsgálni, és ha tényleg nincs értelme, akkor leszedni.

4, Fotók

 ferihegyi-ut560.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5, Bejelentő

K. György

6, Lépések

2014. március 28-án jeleztük a problémát a BKK-nak és a Magyar Közút Zrt.

2014. április 28-án érkezett meg a válasz:

A Társaságunkhoz 2014. március 28-án érkezett elektronikus levelére hivatkozva tájékoztatjuk, hogy a jelzőlámpás csomóponton kialakított úgynevezett buszzsilip a tömegközlekedés előnyének biztosítását szolgálja. A XVIII. ker. Ferihegyi repülőtérre vezető út – D porta jelzőlámpás csomópont forgalomtól függő üzemmódban működik. A jelzőlámpás csomópont környezetében a mellékirányú forgalmakat (pl. kanyarodó irányok, gyalogosok, belváros felé közlekedő autóbusz) különféle bejelentkező eszközök érzékelik, és csak akkor kerül a gyorsforgalmi úti főirány megállításra, ha valamelyik mellékirányból bejelentkezés történt.
 
Ilyen bejelentkezés esetén a centrum irányú forgalom már az első jelzőlámpakordonnál megállításra kerül. Eközben a jobb szélső sávban a megállóból induló autóbusz a sor mellett elhaladva tud beállni a két jelzőlámpakordon közé. E kialakítással a belváros irányba haladó, megállóból induló autóbusz biztonságos besorolása a gyorsforgalmi úti forgalomba biztonságos, és egyúttal a tömegközlekedési járművek előnyben részesítése is megvalósul.
 
Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.

---

2014. április 30.: a választ elfogadjuk, bár nem tűnik optimálisnak a kereszteződés duplalámpás kialakítása, mivel érdemi fennakadást nem jelent a közlekedésben, nem erőltetjük a rend átalakítását.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.